SPONZORIRANI SADRŽAJ

ZA DOBRO JUTRO I JOŠ BOLJI DAN: Zdrave i preukusne palačinke zaslađene samo najboljim iz prirode!

Legenda kaže da se pripremaju vikendom, ali nama je baš svaki dan dobar za palačinke, a posebno jutra. Ako volite dan započeti nečim slatkim i mirisnim, ovo su idealni recepti za vas!

Debeljuškaste, sočne i voćne, a što je najbolje i veoma hranljive, ove palačinke su gotove za svega 15 minuta. Zobeno brašno, heljda, bademovo i rižino mlijeko, chia sjemenke, banane i mljeveni lan garantiraju zdrav početak dana, a ako ih napravite malo više, obavezno ih ponesite i na posao te se počastite na pauzi ili u školi jer su vrlo ukusne i hladne. Ovakve ljepotice zaslužuju partnera baš po svojoj mjeri, tu je naš novi voćni namaz s medom koji, osim voća, sadrži čak 40% meda! Poslužite s nekoliko pistacija i svježim voćem povrh svega i servirajte sebi dobro jutro za još bolji dan!


Palačinke od heljde i voćnog namaza s medom od divljeg voća


200 g brašna od heljde
pola žličice praška za pecivo
3 žličice mljevenog lana
120 ml bademovog mlijeka


Pomiješajte lan s oko 9 žličica vode i ostavite sa strane par minuta. U 200 g brašna od heljde dodajte pola žličice praška za pecivo, dodajte lan i uz konstantno miješanje dodajte nekih 120 ml bademovog mlijeka dok ne dobijete gustu smjesu. Pecite ih na srednjoj vatri bez ulja oko jedne minute s obje strane.

Poslužite uz voćni namaz s medom od divljeg voća, svježim malinama i pistacijama.



Zobene palačinke s bananom i voćnim namazom s medom od marelice


50 g zobenog brašna ili zobenih pahuljica
2 zrele banane
oko 300 ml rižinog mlijeka
1 žličica praška za pecivo
1-2 žličice chia sjemenki ili po ukusu


U blenderu ili ručnim mikserom dobro izmiksajte sve sastojke u dosta gustu homogenu smjesu. Ako koristite zobene pahuljice prvo ih izblendajte u brašno. U polovinu smjese dodajte chia sjemenke i ostavite sa strane, taman dok ispečete onu drugu polovinu. Na zagrijanoj tavici bez ulja pecite palačinke par minuta s obje strane.
I na kraju poslužite palačinke poslagane jednu na drugu u obliku torte, a između velikodušno nadjenite voćnim namazom s medom od marelice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:22