LJETNO OSVJEŽENJE

Obožavate koktele? Donosimo popis 10 zagrebačkih adresa gdje ih možete ispijati do mile volje!

Ljeto je kao stvoreno za izležavanje na suncu, neku dobru knjigu i neko osvježenje. Sladoled je super, ali ako ste se zaželjeli šarenih napitaka u debelom hladu donosimo mjesta koja bi vam mogla izmamiti osmjeh i učiniti ljetne večeri još ugodinijim!

Još uvijek ste u onoj skupini koja željno iščekuje godišnji? Stiže ideja kako radne dane barem malo ubaciti u neki ljetni i opuštajući ton. Ako ste ipak više za druženje kod kuće ispobajte ove osvježavajuće koktele. Ako ste više od klasičnih varijanti isprobajte naš mojito ili džin tonik i usput saznajte zašto je ljudima toliko neodoljiv!

Bistro 75, Preradovićeva 34

Oni vam definitivno imaju jednu od najjačih lista koktela u Zagrebu. Receptima klasičnih koktela udahnuli su malo drugačiji karakter i svrstali ih u grupu poremećenih koktela, ali ako ste ziheraš možete naručiti i originalne verzije. Kažu da sve sirupe rade sami, a voćni sokovi su svježe cjeđeni. Na njihovoj listi nalaze se primjerice Maple Margarita, Colored Martini, Vanilla-ginger daiquiri i Antique Negroni, ali i još desetak drugih osvježavajućih psolastica po cijeni između 40 i 45 kuna.

negroni on the rocks and orange

Sherry´s, Ilica 73 (kod Britanca)

Smješteni su u šarmantnom unutarnjem dvorištu kod Britanca, a njihova terasica pod drvećem i lampicama zasigurno će vam izmamiti osmjeh na lice. što se tiče karte koktela imaju Botanist perfect mix s bazgom, G.T tanqueray No.10 s dehidriranom malinom, Margaritu, Mojito i old fashioned po cijenama između 35 i 60 kuna.

Josip Regović i Dražen Kokorić
G&T Botanist perfect mix s bazgom

Takenoko

U nedavno otvoreni Takenoko u Masarykovoj svakako možete otići i na koktel. Njihova karta je nešto drugačija i zato ovdje dolazite ako želiti upoznati nove okuse tako recimo imaju Matcha gin rađen od bombay gina, siurupa matche i vina od šljive, zatim Takenoko rađen od gina, sakea i likera od lubenice i još desetak zanimljiv kombinacija, a cijene se kreću između 40 i 45 kuna.

Zagreb, 030616.
Poznati restoran japanske kuhinje Takenoko na novoj adresi ugao Gunduliceve i Masarykove.
Na fotografiji: Cokoladni desert i osvjezavajuce pice.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
Takenoko Old Fashioned, koktel osmišljen u povodu 15 obljetnice Takenoka

Bistrot, Trg maršala Tita 1

Bistrot se smjesio u prostoru bivšeg Hemingwaya preko puta zagrebačkog HNK-a. Prepoznatljivi su po svom brunchu i francuskom štihu, ali ovdje se možete doći osvježiti i u koktelima što klasičnim što nekim pomaknutim inačicamaza koje se brine poznati barmen Marin Nekić, a cijene se kreću oko 35 kuna.

Dežman Bar, Dežmanova 3

Za vrućih ljetnih večeri lijepo se skloniti u Dežmanov prolaz (odmah iznad Frankopanske) i guštati u njihovim koktelima koje pripremaju sami po vlastitim recepturama. Nećemo vam otkriti mnogo osim da okusom i temperaturom, kao ni ambijentom ne bi trebali razočarati. Tako da ako ste u gradu svratite do Dežmana i javite nam dojmove...

person serving a tray of cocktails
Getty Images/iStockphoto

A most unusal garden, Horvaćanska 3

Nakon što su "instalirali" svoju kućicu na drvetu osvojili su srca mnogih, a ovog ljeta možete uživati u njihovoj karti koktela koja ih broji više od deset i to po cijeni od 25 do 35 kuna. Oni koji vole klasične varijante razveselit će ih činjenica da imaju Cubu libre, Long island, Bloody Mery i brojne druge.

homemade lemonade with lime, mint in a mason jar on a wooden rustic table
Getty Images/iStockphoto

Mio Corazon, Ulica pavla Radića 16

Mio Corzon je prepoznatljiv po španjolskom štihu kojeg neobično dobro prezentira vlasnica odjevena u španjolsku nošnju. Što se tiče koktela većinom su išle na različite varijacije mojita po cijeni od 35 kuna i čak osam vrsta sangrije po cijeni od 25 kuna. Tako ćete se recimo ovdje osladiti blue mojitom s jagodom, kivijem i narančom, a nerjetko poslužuju u retro teglicama.

Otto & Frank, Tkalčićeva 20

Na vrhu Tkalče, u Otto & Franku odlučili su osmisliti svoje koktele tako da se ovdje možete rashladiti domaćim sorbetom od jagoda koji je zapravo u formi sladoleda uronjen u čašu prosecca po cijeni od 38 kuna i ginger mule i bordel koji u sebi ima i trešnjin cvijet po cijeni od 43 kune.

Pod Zidom

Wine bar Pod zidom ovog ljeta nudi dio karte posvećene koktelima na bazi pjenušca i dio rezerviran za klasike poput Mojita, Cosmopolitana i Capiroske. Preporučujemo da ovdje ipak bolje istražite prvi dio karte budući da su se već dobro poznati javnosti po dobrom izboru vina i prihvatljivim cijenama.

La Bodega, Bogovićeva 5

La Bodega nudi nekoliko vrsta mojita kao što su primjerice Ginger, Strawberry i Royal mojito., a u Bogovićevu ćete vjerojatno zaći ako niste za neku mirnu atmosferu već nešto življe. La Bodega bi onda mogla biti dobar izbor

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:00