Kineska kuhinja

Otkrijte što je ukusan Chow Mein!

Tradicionalno kinesko jelo poznato diljem svijeta!
 Getty Images/iStockphoto

Inače, Chow Mein doslovno prevedeno s kineskog znači ''prženi rezanci''. Dakle, jasno vam je gdje ne smijete pogriješiti, prethodno kuhane rezance trebate dobro popržiti u woku ili većoj tavi. U tradicionalnoj kinestoj kuhinji su ovakvi ''stir fry'' obroci vrlo česti, a rade se ili s tijesteninom (rezancima) ili kuhanom bijelom rižom. Umiesto piletine, slobodno možete koristiti i svinjetinu, koja je vrlo česta u kineskoj kuhinji.

Chow Mein je popularan diljem svijeta i zaista smatramo da je vrijeme da mali dašak kineske kuhinje dovedete i u svoje stanove/kuće pripremom upravo ovog specijaliteta.

Trebat će vam:

450 g Ledo Kineske mješavine
250 g kineskih rezanaca ili tankih špageta
150 g pilećeg filea
2 češnja češnjaka
3 žlice ulja
2 1/2 žlice sojinog umaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica suhog bijelog vina
1 žličica šećera sol i papar

Za marinadu:

3 žličice sojinog umaka
3 žličice suhog bijelog vina
2 žličice tamnog sezamovog ulja

Chicken Chow Mein served up in a dish.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Piletinu narezati na tanke trakice, posoliti i popapriti te marinirati oko 15 min. Rezance skuhati, procijediti, isprati pa u njih umiješati 1 žlicu maslinovog ulja. Na 1 žlici ulja popržiti meso nekoliko minuta. Zagrijati 2 žlice ulja i pirjati češnjak i mješavinu povrća na jačoj vatri 5 min. Povrću pridružite rezance, sojin umak, vino i šećer te začiniti sa solju i paprom. Pirjati daljnje 3 min pa u posudu vratiti piletinu i termički obraditi još oko 5 min, dok piletina ne bude gotova.

Isprobajte i dobro poznate povrtne rolice te slatko kiselu piletinu s rižom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 19:53