OKUSI DJETINJSTVA

PA TI SAD PROBAJ ODOLJETI: Kako napraviti rižu na mlijeku finiju od čokoladnog kolača?

Samo za one koji vole kokos!
 Berislava Picek / Hanza Media
Samo za one koji vole kokos!

Vraćamo vas u djetinjstvo! Zašto danas ne biste napravili rižu na mlijeku? Ubacite još i kakvog bobičastog voća, malo tostiranih badema ili oraha i gozba može početi!

Dosta priče, stiže, recept (dovoljno za 2 porcije ili jednu ako ste jako gladni).

Trebat će vam:

pola šalice riže
jedna i pol šalice miljeka
1 žlica kokosa
1 žlica meda ili agavina sirupa
prstohvat soli
1 mahuna vanilije
dvije žlice nara

Zagreb, 291014.
Jela sa narom osmislila je i skuhala Matea Domitrovic, urednica u magazinu  Dobra hrana zajedno sa Vanom Babic, urednicom weba dobrahrana.hr.
Jela su zimska salata sa naracom, matovilcem i narom, musaka, bruskete sa zapecenim sirom i narom, tjestenina s avokadom i narom, riza na mlijeku sa vanilijom i narom, piletina u pikantnom umaku sa narom, kuskus slanutak i nar i cokoladni kolac s narom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Staviti rižu u mlijeko zajedno sa sjemnekama vanilije koje ste pomoću nožica sastrugali iz mahune vanilije. Stavite i samu mahunu te kuhajte sve na laganoj vatri dok se riža ne skuha i sve se ne ugusti. Na pola kuhanja dodajte kokos, a na kraju zasladite medom. Servirajte s bobičastim voćem, narom ili orašastim plodovima po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 05:32