Ova tortica je kao i sve ostale moje tortice, jednostavna, lagana i osvježavajuća. Miris i okus vanilije obožavam i savršeno se uklopio u podlogu od keksića i u kremu od slatkog vrhnja. Brzo je gotova, jedino bi bilo poželjno da prenoći u hladnjaku, pa je najbolje napraviti ju navečer. Potrebno Vam je slijedeće:
Podloga
200 g svjetlih keksića
50 g otopljenog maslaca
2 dl mlijeka
1 štapić vanilije
450 ml slatkog vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 šlag fixa ukoliko je potrebno, zavisi od vrhnja
2 vrećice želatine
po želji još 100 g naribane bijele čokolade
Mlijeko prokuhajte sa štapićem vanilije, kad zakuha maknite sa vatre, poklopite i ostavite 15 tak minuta zaklopljeno. Procijedite ga i ostavite da se ohladi.
U multipraktiku sameljite keksiće, pa im dodajte otopljeni maslac, sve dobro sjedinite i malo višeod pola smjese utapkajte rukama na dno kalupa. Ja sam samo prsten od kalupa stavila na tanjur, dakle bez dna i stavila smrvljene keksiće. Koristila sam kalup promjera 20 cm, naravno može bilo koji kalup, torta će onda biti niža, tako da možete povećati smjesu kreme i keksića, a i ne morate.
Želatinu lagano zagrijte da se rastopi pa ju umiješajte u mlijeko koje se ohladilo. U istučeni šlag polako ulijevajte mlijeko, cijelo vrijeme lagano miksajući dok smjesa ne bude jednolična.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....