Počinje Škrletovo

12 moslavačkih vinara prezentirat će svoje škrlete na novom izdanju festivala posvećenog ovoj jedinstvenoj sorti

 Press
Budite dio priče o bogatstvu i raznolikosti hrvatske vinske scene, podržite rad lokalnih vinar

Pripremite svoje čaše jer se ovog travnja u Ivanić-Gradu održava jedinstvena manifestacija posvećena moslavačkom dragulju - škrletu! Ovnek se vraća u velikom stilu i dovodi pojačanje iz cijele Moslavine, pozivajući ljubitelje vina na nezaboravno iskustvo uživanja u raznolikosti ove autohtone vinske sorte.

Manifestacija ŠkrletOvO, koja je prvi put održana 2018. godine, ima za cilj popularizaciju škrleta, jedinstvene sorte koja raste na moslavačkim brežuljcima. Ovogodišnje izdanje donosi poseban program uz sudjelovanje vinara iz cijele regije, koji će predstaviti širok spektar stilova ovog vina - od pjenušaca do mladih škrleta, maceriranih i kupažiranih varijanti te mnogo toga drugog.

image
Press

Rezervirajte subotu, 6. travnja, od 16 sati, za Hotel Sport u Ivanić-Gradu, gdje će se odvijati ova vinska manifestacija. Organizatori događaja su Turistička zajednica Ivanić-Grada i Udruga škrlet Moslavina, a iza koordinacije projekta stoje vinska promotorica Ivana Pranjić i Janko Kezele, predsjednik Udruge.

Program je bogat i raznolik, pružajući posjetiteljima priliku da se upuste u dublje razumijevanje i uživanje u svijetu škrleta. Panel pod nazivom "Pozicija škrleta na modernoj vinskoj sceni", moderiran od strane prof. dr. Zvjezdanom Markovićem, okupit će istaknute sudionike poput vinskog publicista Saše Špiranca i izvanredne profesorice Ana-Marije Jagatić Korenike, koji će raspravljati o važnosti ove sorte u suvremenom vinskom svijetu.

image
Press

Nakon panela, uslijedit će radionica na temu "Potencijali škrleta u gastronomiji", vođena iskusnim sommelierom Tomom Jakopovićem. Posjetitelji će imati priliku uživati u sljubljivanju različitih stilova škrleta s delikatnim zalogajima iz cijele Hrvatske, stvarajući jedinstvena iskustva okusa i mirisa.

Glazbeni ugođaj također je osiguran uz pratnju benda "Oridano", gipsy jazz benda koji će svojom glazbom upotpuniti večernji ambijent i pružiti posebnu atmosferu manifestaciji.

Naravno, središnji dio manifestacije je izlaganje i promenadno kušanje škrleta, gdje će posjetitelji imati priliku kušati vrhunska vina.

image
Press

Kušat će se:

• Vina Kezele
• Vinarija Voštinić - Klasnić
• Vijarija Florijanović
• OPG Ivan Kosovec
• Klet Romić
• Vina Glavica
• Vina Seletković
• Vina Košutić
• Lagena Winery
• OPG Zoran Jančar
• Vinarija Miklaužić
• Vinarija Mikša

Ulaz na kušanje je besplatan, a za 11 € možete osigurati čašu i pet kupona za kušanje, uz povrat kaucije za čašu.

S obzirom na ograničen broj mjesta za radionicu i panel, organizatori pozivaju posjetitelje da rezerviraju svoje mjesto na vrijeme putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Cijena sudjelovanja je 20 € po osobi.

image
Press

Za dodatnu praktičnost, organizirano je besplatno parkiralište ispred Hotela Sport, a u suradnji s Taxi Petričević iz Ivanić-Grada, posjetitelji mogu uživati u vožnji po cijeni od 5 € po smjeru za do četiri osobe, samo trebate spomenuti da idete na ŠkrletOvO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:54