NE PROPUSTITE

9. PINK DAY festival: U ružičastim vinima moći ćete uživati 21. i 22. svibnja u Laubi!

Kušanje vina

 Mario Drausnik/

9. Pink Day – festival posvećen rosé vinima (zajedno sa svojim „festivalom u festivalu“ posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju ) GREEN IN PINK by Romerquelle / službena voda festivala - ove se godine po prvi puta održava tijekom čak dva dana: u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja 2022.

image

PINK DAY


PINK DAY je sada na novoj lokaciji, a s veseljem i ponosom javljamo da će to biti u prekrasnoj Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Uz izlagače rosé vina i maslinovih ulja, najavljujemo i novost – Pink Mixology – gdje će naši partneri moći izložiti, a publika kušati - ružičaste ginove, tonic watere i koktele!

Veselimo se i After Partyju u suradnji s Laubom, koji će se odvijati na otvorenom - ispred Laube, nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati.

PINK DAY partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepši stol! Već tradicionalno, PINK DAY nagrađuje najkreativnije uređene stolove vrijednim nagradama – ovoga puta Foreo, SMEG i Nikel.

Kao i do sada PINK DAY slavi mirna ružičasta vina i pjenušce; ekstra djevičanska maslinova ulja i roza koktele; proljeće, nadu u bolje dane, svijet bez rata i Covida; cvijeće, ženstvenost, ljepotu. Zapravo je to dvodnevni pokušaj pogleda kroz ružičaste naočale! Rječju: slavlje optimizma!

Naravno, uz kušanja, tu su i edukativni sadržaji i zabava. Zanimljiv je program radionica rosé vina, kao i maslinovih ulja i Pink Mixology.

U jednom od VIP kutaka PINK DAYu će se pridružiti Kraš, koji u sklopu svoje kampanje #IJaSamDomaćica nastoji osvijestiti javnost o tome kako žene, među kojima su i one iz svijeta vinarstva i vinogradarstva, enologije ili maslinarstva, uz svoj redovan posao svakodnevno vode i brigu o kućanstvu. Cilj kampanje je podsjetiti da je posao domaćice zahtjevan i složen te da u našem društvu još uvijek postoji puno prostora za napredak kad je riječ o pravednijoj raspodjeli kućanskih poslova među svim članovima obitelji.

PINK DAY je sretan da među svoje partnere ubraja i Premium Visa Card, DS Automobiles i Romerquelle.

Sigurni smo da ćemo ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto ili ukrašenih ružičastim, željnih druženja – osobito nakon svega što nas je u posljednje vrijeme zadesilo.

Festival prijatelj ovaj puta je VAPT.

Pink Day se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede RH

image

Konferencija za medije u Laubi

Mario Drausnik/
image

Sanja Muzaferija, Zrinka Jelić Balinić, Vlasta Pirnat

Rene Karaman/
image

Konferencija za medije u Laubi

Rene Karaman/

RASPORED RADIONICA:

SUBOTA 21.05.2022.

13.00 - 14.00

MasterclassVAPT rosé vina“ powered by Premium Visa

Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper

15.00 - 16.00

Maslinovo ulje: „Autohtone sorte Hrvatske“

Voditelj: Edi Družetić

17.00 - 18.00

Miksologija: „Pink Mixology“ powered by Double Dutch

Voditeljica: Natali Borić

NEDJELJA 22.05.2022.

11.00 - 12.00 sati

„Rosé od autohtone sorte svrdlovina“ powered by Ministarstvo poljoprivrede

Voditeljica: Nikolina Paleka mag. ing. agr.

PINK DAY možete pratiti na webu, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2023 06:48