SHOPPING PATROLA

Ako imate mali stan ili ste ambiciozni kuhar imamo ideju kako da stvorite novi prostor za kuhanje

 Hobo_018
Četiri polja za kuhanje ponekad jednostavno nisu dovoljna... Spas je tada - prijenosno indukcijsko kuhalo

Ako obožavate kuhati i rado se hvatate u koštac s izazovnim kulinarskim zadacima, a pritom muku mučite sa svojom malom kuhinjom ili vam četiri polja za kuhanje ponekad jednostavno nisu dovoljna, vrijeme je da nabavite prijenosno indukcijsko kuhalo. Iako indukcija možda nije svima prvi izbor kada je riječ o klasičnim pločama za kuhanje, indukcijska kuhališta energetski su učinkovita i precizna.

Kako bi prijenosna indukcija proradila, treba vam klasična utičnica, što znači da je možete koristiti doista bilo gdje, osobito ako se naoružate produžnim kabelima. Odlično je rješenje za kratke kulinarske zadatke poput kuhanja turske kave ili moke, pripreme kaša i pirea, zagrijavanja juha ili čak topljenja čokolade za desert dok se na klasičnom štednjaku krčka ručak. Za njezinu uporabu ne treba puno filozofije - priključite je u struju i upalite, a nemojte zaboraviti da vam pritom trebaju posude od lijevanog željeza, emajliranog čelika ili one namijenjene za indukciju. Lako možete provjeriti imate li pravo posuđe pomoću običnog magneta.

Uputite se do hladnjaka na kojem sigurno stoji kakav suvenir koji vas podsjeća na daleke krajeve i slobodu kretanja koju smo uzimali zdravo za gotovo, pa ga stavite na dno posude. Ako se primi za dno, spremni ste za kuhanje. Ako magnet ne drži, onda morate dodatno uložiti u nove lonce ili u nastavak koji ćete staviti između indukcije i svoje omiljene tave ili lonca. Kada vam dodatni prostor za kuhanje više ne treba, svoje kuhalo pospremite u ladicu do iduće prilike.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Ovo praktično pomoćno kuhalo moguće je naći i za samo nekoliko stotina kuna, dok ćete za ozbiljnije kuhalo s dva polja morati izdvojiti i oko tisuću kuna. U većini dućana možete birati između dva do tri modela, a osim cijenom, razlikuju se i dizajnom koji će nekima biti presudni faktor.

IKEA

Tillreda prijenosno indukcijsko kuhalište

Cijena: 349 kn

Dimenzije: 27 x 30,5 x 6,2 cm

Jačina: 2000 W

Kontrolna ploča na dodir i pritisak omogućuje lako i precizno reguliranje topline, a elektronički zaslon pritom ima sigurnosnu zaštitu za djecu. Ima praktični držač pomoću kojeg ga možete objesiti.

www.ikea.com

image
Ikea - Tillreda prijenosno indukcijsko kuhalo
LONCI I POKLOPCI

Brandani Techno prijenosna ploča za indukciju

Cijena: 479 kn

Dimenzije: 28 x 33 x 5,5 cm

Jačina: 2000 W

S osam razina osjetljivosti, mjeračem vremena, crnom kristalnom pločom i zaslonom osjetljivim na dodir ova indukcijska ploča predstavlja puno više od običnog kuhinjskog pomagala.

www.lonciipoklopci.hr

image
Lonci i poklopci - Brandani prijenosna indukcijska ploča
SANCTA DOMENICA

Prijenosna indukcijska ploča Tefal IH201812

Cijena: 549 kn

Dimenzije: 34,8 x 27,6 x 6 cm

Jačina: 2100 W

Indukcijsko kuhalo s visokokvalitetnom keramičkom pločom za posude promjera dna od 12 do 26 cm. Dolazi s digitalnim zaslonom i mjeračem vremena, ukupno šest programa i devet razina snage. Ima zaštitu za djecu.

www.sancta-domenica.hr

image
Sancta Domenica - Tefal prijenosno indukcijsko kuhalo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 03:56