Opasna namirnica

Ako imate ovo miješano povrće u hladnjaku, riješite ga se, u njemu je otrovni spoj

 Lauripatterson/Getty Images
Detektirane su dvije sporne pošiljke, ona s rokom trajanja do 28. veljače 2025. i ona koju je najbolje upotrijebiti do 31. kolovoza iste godine

Kako je izvijestio Državni inspektorat, s tržišta se opoziva miješano povrće za wok marke Ardo zbog povećane količine otrovnog solanina. Pakiranje inače sadrži žutu mrkvu narezanu na trake, mladi grašak, male klipove kukuruza i običnu mrkvu narezanu naploške, no potkrao se i "neželjeni gost" koji je izazavo problem.

Miješano povrće Ardo wok mix u pakiranjima od 2,5 i 1 kilograma s rokom upotrebe do 28. veljače 2025., odnosno 31. kolovoza 2025., opozvano je s tržišta zbog prisustva klica krumpira u kojima je utvrđena povećana količina otrovnog alkaloida solanina, stoji u priopćenju Državnog inspektorata.

image

Povlači se pakiranje od 1 i 2,5 kilograma

Ardo/PRESS

Kako prenosi Hina, proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Proizvođač opozvanog miješanog povrća je belgijska kompanija Ardo Ardooie NV, poznata po asortimanu svježe zamrznutog voća, povrća i začina, a na tržište ga stavlja tvrtka C.A.K. d.o.o. iz Kukuljanova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:05