Sjajna ideja

Ako nemate drugih planova za vikend, zaletite se do Fužina gdje se održava natjecanje u pripremi goranskog kotlića

 Marko Miscevic/Cropix
Najbolje majstore kotlića očekuju vrijedne nagrade, a prva je peka, druga kotlovina (pribor za kuhanje) te treća roštilj

Kako se priprema goranski kotlić doznajte od majstora zanata ove nedjelje, 23. srpnja, na gastro natjecanju koje će se održati na jezeru Lepenica u Općini Fužine. Ili čak sudjelujte na natjecanju na koje se možete prijaviti uz uvjet da ponesete svoj kotlić, pribor, začine i tronožac, dok je kvalitetno meso junetine i svinjetine osigurala poznata mesnica iz Primorsko-goranske županije. Ujedno, organizator je osigurao ognjišta, drva i crveni luk kao bazni sastojak za kvalitetno meso.

image

Jezero Lepenica

Press

Najbolje majstore kotlića očekuju vrijedne nagrade, a prva je peka, druga kotlovina (pribor za kuhanje) te treća roštilj. Članovi žirija bit će gastroljupci i to nasumičnim izborom iz publike. Natjecanje se održava s početkom u 10:30 sati kod beach bara Grill Spot na Lepenici koji je i organizator događanja. Svi će sudionici moći uživati u degustaciji pripremljenih kotlića od 15:30 sati, a dok natjecatelji pripremaju goransku delikatesu sudionici će se moći osvježiti u jezeru Lepenica i isprobati svoja umijeća na SUPu ili kayaku.

image

Šumska bajka Lič

Rajko Mrvos Press

Dakako istražite skrivene kutke Općine Fužine, zaputite se i u poznato izletište Šumska bajka s divljim životinjama, ili pak na obiteljsko gospodarstvo Zeleni san gdje ćete napraviti najoriginalniji selfie s ljamom, te ćete iz neposredne blizine moći vidjeti izvornu zaštićenu pasminu krava Buša, razne vrste ukrasne peradi (nandue, paunove, fazane, papige...), ponija, konje, magarce i druge predstavnike životinjskog svijeta.

image

Kaubojsko selo Roswell

Press

Ni kultno kaubojsko selo Roswell se ne propušta te se možete okušati u čarima Divljeg zapada, a pripremite i odjenite toplo ako se odlučite istražiti ljepote podzemnog svijeta i fascinantnu špilju Vrelo. Debela hladovina goranskih šuma i optimalna temperatura jezera Lepenica bit će izvrstan odmak od masovnih gužvi zaštita od visokih temperatura.

Više informacija o natjecanju i svim atrakcijama Općine Fužine, neodoljive gorske rivijere potražite na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:59