BINGANJE PREPORUKA

Ako se do sada niste uspjeli zaljubiti u Italiju, probajte ostati ravnodušni uz novi food serijal

 Matt Crossick/Pa Images/Profimedia/
Zahvaljujući njegovoj novoj emisiji, simpatični Stanley Tucci postao je još popularniji u gastronomskim krugovima

Nakon što su korisnici društvenih mreža prošle godine poludjeli za njegovim koktelima, Stanley Tucci ovih je dana postao još popularnije lice u gastronomskim krugovima. Naime, sredinom veljače s emitiranjem je krenula njegova emisija "Stanley Tucci: Searching for Italy" u kojoj ovaj poznati glumac, producent i autor obilazi talijanska mjesta u potrazi za novim okusima i provjerenim receptima.

Tako ste ovih dana zasigurno naletjeli i na popularni video u kojem slavni chef Massimo Bottura Tucciju objašnjava kako "u Modeni, ako ne vjeruješ u Boga, vjeruješ u tortelline". I upravo se kroz tri do sada emitirane emisije, osim sjajne hrane, provlači i simpatičan ton te duhovite dosjetke poznatog glumca, ali se isto tako, iz Tuccijevih izraza lica u pojedinim kadrovima može iščitati i istinsko uživanje u hrani. Također, s obzirom na njegove talijanske korijene i ljubav prema hrani, Tucci je u jednom intervjuu izjavio kako je i sam već dulje vrijeme razmišljao o ovakvoj emisiji, a kada se u priči pojavio CNN, odmah je pristao. Toliko se uživio u ulogu da je prije početka snimanja čak upisao tečaj talijanskog kako bi neometano mogao voditi razgovore sa svojim sugovornicima.

Glavna tema tri dosadašnje epizode ovog proslavljenog chefa, kojeg najviše pamtimo po ulogama u filmovima "Igre gladi", "Julie&Julia", "Kapetan Amerika" i "Vrag nosi Pradu", za sada su bili Napulj, Rim i Bologna. U Napulju je tako, logično, najviše pažnje posvetio pripremi pizze te posjetio otok Ischiu gdje je uživao u špagetima, a posebno mu se svidio i kolač od limuna koji je za njega pripremio pastry chef Sal De Riso. U drugoj epizodi posjetio je Rim gdje je uživao u maritozzi pecivima i pravoj carbonari, poznatim rigatonima all'amatriciana, cacio e pepe tjestenini te artičokama. Bologna ili, kako je nazivaju, glavni gastronomski grad Italije, bila je tema treće epizode u kojoj je u društvu chefa Massima Botture degustirao sireve, zatim je uživao u mortadeli, talijanskom balzamičnom octu, omiljenom bolognese raguu te, naravno, tjestenini u gradiću Rimini.

U slučaju da smo vas do sada već dobrano zainteresirali, dodat ćemo još i kako će Tucci u idućim epizodama obilaziti Milano, Toskanu i Siciliju. Emisiju "Stanley Tucci: Searching for Italy" možete pratiti na CNN-u, ali i na njihovoj službenoj stranici gdje ćete pronaći i najzanimljivije isječke. Dobra je vijest i kako je emisija već dobila zeleno svjetlo za snimanje druge sezone pa ćemo tako u ovom simpatičnom gastronomskom serijalu moći uživati još neko vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:27