Žrtva nove ceste?

Ako ste ovdje voljeli pojesti janjetinu, više nećete! Zatvorena je kultna hrvatska konoba

 Tripadvisor/Goran S
Nemojte se iznenaditi kada na ulazu na njihovo parkiralište vidite rastegnuti lanac, a na internetu kobni crveni natpis

Na putu iz Zagreba prema Kvarneru, a naravno i iz smjera kvarnerskog priobalja prema autocesti preko Meje, na državnoj cesti D501 i adresi Praputnjak 222, nalazila se konoba Bajta. Bilo je to kultno mjesto zbog kojega su mnogi skretali s ceste. Međutim, više neće, jer je odnedavno konoba Bajta, u kojoj su mnogi jeli janjetinu ili teletinu ispod peke i na uspomenama njezinog okusa sanjarili i živjeli do idućeg ljeta - trajno zatvorena.

Uvjerili smo se u to i sami kad smo se prije nekoliko dana vraćali ovim putem s godišnjeg odmora, a svjedoči o tome i internet gdje uz poziciju lokala na Google kartama stoji baš ono što smo naveli - da je trajno zatvorena.

image

Na internetu stoji da je lokal trajno zatvoren

Tripadvisor/Goran S

Što je tome razlog, iz prve ruke nažalost nismo doznali, jer nam se na broj, koji je nekad služio za informacije i rezervacije, nitko nije javio. Stoga, možemo samo pretpostaviti kako je do toga došlo zbog pada prometa koji je prouzrokovala izgradnja nove ceste. Zbog nje Bajta više nije toliko vidljiva i spretna za skretanje usputnim prolaznicima od koje su ovdje punili budžet u sezoni, a nekad je bila.

Lokal poznat po terasi debelog hlada, obilnim porcijama, brzoj usluzi i fer cijenama, vjerojatno će zbog navedenog mnogima ostati u uspomeni.

image

Nova cesta više ne prolazi direktno uz konobu

Tripadvisor/Mathias Renni

Sada nedavno obnovljeno kameno zdanje s terasom i stancijom stoji praznog parkinga s dugim lancem crveno-bijelih karika na ulazu u dvorište koje također sugerira kako konoba više ne radi te se čini kako je i ovo mjesto zadesila sudbina mnogih lokala uz staru riječku cestu kroz Gorski kotar, ali i onu kroz Liku. Šteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 14:56