GLUTEN FREE CATERING

Ako tražite dobar catering, razmislite o ovom. Jela su svježa, lagana, gluten free, zasitna i prilično ukusna

 Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/
Vrijeme je obiteljskih slavlja pa smo odlučili isprobati kakvu hranu priprema jedan od zagrebačkih cateringa koji odskače od klasike

Iako se na prvu može učiniti kao jednostavan zadatak, dobar catering zbilja nije lako pronaći. Sjetite se samo koliko ste se puta našli na kakvom obiteljskom ili poslovnom slavlju, a na stolu su vas dočekali polusuhi kruščići s komadićem osušenog pršuta i sira ili, pak, bezlične kreme koje su, nakon što su nekoliko sati stajale, već natopile nekoć hrskave kupovne košarice od prhkog tijesta. Svaka čast izuzecima, kojih ima, ali su rijetki, ali upravo zbog nekoliko neugodnih iskustava danas, za hranu na vlastitim slavljima najčešće se volimo pobrinuti sami ili ekipu jednostavno počastiti odlaskom u provjereno dobar restoran. No, kada nam je ovih dana stigla vijest o cateringu koji moramo isprobati i kada smo saznali da je u pitanju catering brenda Katin gluten free, čije tapioka okruglice i zlevanke kupujemo već godinama, odlučili smo provjeriti što se to točno nalazi u njihovoj ponudi.

image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/

Riječ je, dakle, o cateringu koji nudi nekoliko opcija malih zalogaja i svi su u potpunosti bezglutenski. Isprobali smo njihove mini burgere, domaće košarice s različitim kremastim nadjevima, nekoliko vrsta bruschetta, okruglice, štapiće i sendviče napravljene s pecivom od tapioka brašna, krekere s lososom, zlevanku i sokove.

Za početak, ova je jela testiralo četvero ljudi, svi različitih preferencija kada je u pitanju hrana, a na kraju dana, sve su se četiri osobe složile da je u pitanju dobrodošlo osvježenje u svijetu cateringa. Pa, krenimo redom.

image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/

Slavite li tako ovih dana kakav važan događaj, iz Katine ponude nemojte prepustiti naručiti hrskave, lijepo začinjene crne krekere s kremastim sirom i dimljenim lososom, koji su bili apsolutni favorit svih prisutnih. Svidjele su nam se, naravno, i ranije spomenute tapioka kuglice, ali i tapioka štapići kojima dodaju vlasac, sušene rajčice i masline. Dobri su bili i jednostavni, ali dobro punjeni sendviči od tapioka brašna s kulenom, pršutom i kombinacijom rajčice i mozzarelle, dok su nam bogato punjeni burgeri povrćem, umacima i lososom ipak bili preveliki i previše nadjeveni, a samim time i nespretni za uživanje. Tako je jedan od komentara bio kako bi konzumacija takvog jela na slavlju, u lijepoj haljini ili odijelu, mogla biti problem.

image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/
image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/

Svidjela nam se i lagana, meka i sočna zlevanka, ali i mali zalogaji s humusom i umakom nalik tzatzikiju te oni punjeni kremastim sirom. Kruh i košarice na kojima su posluženi namazi ostali su hrskavi i nakon što su neko vrijeme stajali, nisu bili suhi i nakon ovog testiranja nismo se osjećali teško i tromo, iako smo pojeli popriličan broj peciva.

Jedan od komentara na Katine tortilje bio je i kako je u pitanju lijepo osvježenje u usporedbi s klasičnim tortilja zalogajima u koje se obično umotaju šunka ili piletina, sir i salata. Ove su imale nekoliko vrsta povrća, kulen i kremasti umak, ali nisu bile previše natrpane niti problematične za uživanje. Osim toga, isprobali smo i dvije vrste voćnih sokova koji su, za naš pojam, ipak bili preslatki, ali nakon što smo ih razrijedili vodom, poslužili su kao korektno osvježenje.

image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/
image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/

Na kraju smo zaključili kako su sva jela, bez obzira na sastojke, bila lagana i nisu nam teško sjela, iako je svako sadržavalo nekakav krušni element. Svidjelo nam se i to što se kod pripreme nije štedjelo na povrću pa je u pitanju selekcija svježih zalogaja, idealnih za ovo toplije vrijeme, posebice za slavlja koja se održavaju na otvorenom. Voljeli bismo da su u nekim zalogajima okusi izraženiji te da su jače začinjena, no većinu isprobanog ocijenili smo s vrlo dobar do odličan i na kraju se složili kako bismo ovaj catering vrlo rado i sami odabrali ispred velikog broja drugih koji nude klasične, danas već pomalo zastarjele i dosadne selekcije malih zalogaja.

Kata gluten free zagrebački je brend koji postoji već nekoliko godina te, osim naružbi, njihove proizvode možete kupiti na dvije fizičke lokacije. Jedna se nalazi u Martićevoj ulici na kućnom broju 15, a drugi na adresi Petrinjska ulica 29. Osim peciva i sendviča, ovdje možete kupiti različite salate, slastice i grickalice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 08:16