TOP 7 MJESTA

Američki portal za putovanja objavio listu mjesta i hrane koje u Dalmaciji morate doživjeti

 /Shutterstock
Uz prirodne ljepote, izdvojili su nekoliko obaveznih i aktivnosti koje uključuju uživanje u hrani i piću

Portal Travel Awaits ovih je dana objavio listu, kako kažu, sedam mjesta koja na dalmatinskoj obali treba doživjeti. Napisali su tako kako je Dubrovnik zasigurno najpopularniji grad na hrvatskoj obali, no kako definitivno nije jedini koji nudi bistro more i znamenitosti koje valja posjetiti. Dodali su i kako dalmatinska obala nudi sjajnu morsku hranu i vina, a na popis stvari koje vrijedi isprobati dodali su i sladoled.

U uvodu teksta spominju i šetnje rivama gdje se, kako kažu, može popiti kava i kupiti usputni zalogaj u pekarnicama. Na popis mjesta koje vrijedi posjetiti tako su stavili Split u kojem, pišu, valja sjesti uz more i uživati u kavi, zatim Trogir u centru kojeg preporučuju uživanje u dobrom sladoledu te odlazak na tržnicu po svježe voće i povrće. Tu je i Dubrovnik gdje preporučuju šetnju Stradunom i obilazak tamošnjih restorana. Među top sedam destinacija svrstali su i Vis, gdje preporučuju kavu ili ručak uz more te dodaju kako je ovdje jednostavno pronaći baš sve što vam treba, od restorana i pekarnica, barova, svježeg voća i povrća do klasičnih trgovina i slastičarnica. Za razliku od Visa, dodaju, u Bobovišću na Moru na Braču teško je pronaći klasične turističke trgovine i noćne klubove, ali ovdje vlada, kako pišu, autentična atmosfera, može se naići na ribare i posjetiti konobe koje nude sjajnu hranu.

Na popisu su se našli i Korčula, koju opisuju kao najljepše mjesto s razglednice, te Hvar gdje, kako pišu, možete uzeti turu od kojih, među ostalima, posebno izdvajaju onu vinsku. Dobro je dodati i kako je Travel Awaits portal posebnu pažnju posvećuje putovanjima za one iznad 50 godina te kako na Instagramu broje gotovo 100 tisuća pratitelja te gotovo 50 tisuća na Facebook stranici, što je svakako dobra reklama za našu obalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:39