POŠTENO?

Američki turist u Rimu dobio kaznu od 450 eura, pio je pivo i jeo sladoled kod poznate fontane

 Gloria Cretu/Unsplash/
Svjetski mediji raspisali su se o neobičnom slučaju. Američki turist tvrdi kako nije znao pravila

Nedavno smo se vratili iz Rima, prepuni dojmova i mobitela punih fotografija spektakularnih znamenitosti. Ipak, u manje dobrom sjećanju ostale su nam gužve, more turista koji se okupljaju oko svake znamenitosti i nerijetko ponašaju neprimjereno. Upravo zato, nije nas iznenadilo kada smo ovih dana naišli na vijest da je jedan američki turist dobio kaznu od 450 eura zbog ispijanja piva i uživanja u sladoledu kod Fontane dei Catecumeni.

Cijeli događaj odvio se početkom mjeseca, piše Food&Wine, a nesretni turist, kako kaže, nije znao za pravila te je ostao neugodno iznenađen izrečenom kaznom. Spomenuta fontana mjesto je gdje se, baš kao i kod velikog broja drugih znamenitosti, kroz dan okupljaju brojni turisti, dok se navečer ograđuje kako bi se spriječilo da usputni prolaznici jednostavno dođu i sjednu. No, 3. srpnja u 1 sat iza ponoći, traka kojom je fontana ograđena nije bila na svom mjestu i jedan je turist sjeo, ovdje popio pivo i pojeo sladoled.

"Nisam znao za pravila i nisam znao da ovdje ne smijem sjesti. Nisam uopće razumio što mi policija želi reći", rekao je, a prenio The Drinks Business.

Policija je pak dala izjavu u kojoj navode kako je osoba kojoj su na kraju i izdali kaznu, ignorirala njihov zahtjev da napusti zabranjeni dio i nastavila ispijati pivo i jesti sladoled, unatoč upozorenjima. Iako je mnoge iznenadila strogoća policije, drugi se slažu s postupkom te smatraju kako je kazna prilično blaga s obzirom na to da rimska policija ima ovlasti zabraniti pojedincu odlazak na određenu lokaciju na 48 sati u slučaju da ne poštuje pravila, piše portal Food and Wine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:56