VELIKA ŠTETA

Ana Roš Stojan neće otvoriti restoran u Istri zbog nepremostivih razlika u mišljenjima s menadžmentom

 Marko Miščević/CROPIX
Renomirana chefica ujedno i vlasnica slovenske Hiše Franko, koja nosi dvije Michelinove zvjezdice, izašla je iz istarskog projekta

Službeno je potvrđeno da renomirana chefica Ana Roš Stojan neće otvoriti restoran u luksuznom Petram Resortu u Savudriji. Vijest o prekidu suradnje objavila je na društvenim mrežama.

"Nakon nekoliko mjeseci zajedničkog rada na pružanju iznimnih gastronomskih iskustava na krovu odmarališta Petram, obje su strane konačno odlučile ne otvoriti restoran zajedno. Za svu hranu i piće u resortu upravljat će vlastiti tim Petrama.

Od veljače ove godine Ana Roš u potpunosti je angažirala svoje resurse i stručnost u želji da stvori jedinstveno iskustvo spajajući vlastitu renomiranu i višestruko nagrađivanu filozofiju o tome kako voditi restoran s istarskim namirnicama radeći uz bok s lokalnim poljoprivrednicima, ribarima, sirarima i maslinarima kao i zajednicom u cjelini.

Zbog nepremostivih razlika u mišljenjima s menadžmentom resorta i pristupu ugostiteljstvu te problemima s kojima se industrija suočava u posljednjem razdoblju, obje su strane dogovorile prekid suradnje te odustajanje od otvaranja restorana u zajedničkoj režiji s Anom Roš i njenim timom. Obje strane su jedna drugoj izrazile zahvalnost za posao koji je do danas obavljen."

A pogled s bazena je i dalje nevjerojatan <3

Velika je šteta za hrvatski turizam što Ana Roš ipak neće otvoriti restoran u Istri što je bila ujedno i njena dugogdišnja želja. Dobiti ime kao što je Ana Roš da postavi restoran u Istri i pritom brendira restoran kao vlastiti projekt bilo bi od izuzetne važnosti za dodatno brendiranje na gastronomsko-turističkoj karti. Ana Roš vrlo vjerojatno je najveći ambasador i promotor slovenskog turizma i Slovenija je uvelike prosperirala te postala vidljivija kao gastronomska destinacija. Nažalost, kod nas je sve teže pokrenuti, a zatim i opstati u projektima koji traže kreativnost i slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:18