ODLIČAN START

Anita Šumer kreće s besplatnim tečajem izrade startera za domaći kruh, evo detalja

Tečaj će se održavati online, trajat će sedam dana, a kako je najavila slovenska majstorica za sourdough, prijavljene očekuju i brojna iznenađenja

Slovenska majstorica za kiselo tijesto Anita Šumer danas, 22. siječnja, kreće s radionicom izrade vlastitog startera, koji će polaznici kasnije moći koristiti za izradu domaćeg sourdough kruha i peciva.

Kako je objavila, svatko tko se na njezin tečaj prijavi, u sedam dana primit će po jedan e-mail u kojem će stajati informacije što toga dana treba raditi sa starterom, a kroz cijeli će proces na svojim društvenim mrežama objavljivati i kratke videe. Posljednjeg dana, u nedjelju, 28. siječnja, održat će live događaj samo na one prijavljene i putem video poziva odgovarati na sva pitanja vezana za sourdough te prezentirati i neke praktične savjete.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Ovo je svakako odlična prilika za sve one koji se već dugo planiraju okušati u pripremi vlastitog startera i miješenju kruha od kiselog tijesta, koji se radi od samo tri sastojka - brašna, vode i soli. Kruh od kiselog tijesta daleko je bolja opcija od kupovnog kruha, a priprema, jednom kada savladate osnove, uopće nije komplicirana kako se na prvu može činiti. Ipak, vrlo je važno slijediti upute onih iskusnijih, a upravo Anita Šumer jedna je od najvećih majstorica na ovim prostorima.

Kako je najavila, svi polaznici na kraju radionice dobit će i mali poklon te dva recepta. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem njezine službene stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:49