StoryEditor
KAKO TO RADE ARMENCI

ARMENSKA KAVA IZ VRELOG PIJESKA U ZAGREBU: U lokalu Quahva u Teslinoj uživajte u novom obliku kave!

Male pržionice kave u kafićima svjetski su trend koji se širi Hrvatskom, posebno Zagrebom.
 Getty Images/iStockphoto

Najbolji je takav primjer novootvoreni lokal u Teslinoj ulici, naziva koji je ujedno poruka: Quahwa. Upućuje, naime, na izvorni arapski izraz i korijene kulture i ključnog medija socijalizacije koja je osvojila svijet. Male pržionice poput ove nisu samo simpatična dosjetka kojom se privlače gosti kako bi uživali u posebnim kavama zajedničkog naziva speciality coffee, posebnoj ili bolje rečeno osobitoj kavi.

Color image of some Turkish sand coffee.
Getty Images/iStockphoto
 

Promotori ove scene, naime, natječu se i neprestance podižu razinu pripreme i posluživanja kave. Oni također prisiljavaju uzgajivače kave da unapređuju brigu o vrstama kave, načinu uzgoja, dozrijevanja i distribucije. Jednako je tako važno što se na ovakvim mjestima potrošači informiraju i educiraju i sve bolje znaju prozreti jeftine trikove i prijevare globalnih igrača na sceni kave. U Quahwi, pak, može se uživati u novom obliku povratka izvornom pripremanju armenska kave, onako kako to rade Armenci, kuhanju u vrelom pijesku!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 16:48