SPONZORIRANI SADRŽAJ

BADEL MASTERCLASS: Sve je krenulo kao ideja kako pomoći ugostiteljima u doba lockdowna, a prerastao je u veliki projekt s preko 3000 sudionika

 Badel 1862 Official Facebook Page
Više od 3000 konobara, barmena i kuhara sudjelovalo je u Badel 1862 Masterclassu te iskoristilo priliku za stjecanje dodatnih znanja i stručno usavršavanje u vrijeme smanjenog angažmana na poslu

Polaganjem zadnjeg u nizu ispita znanja prošli tjedan završen je Badel 1862 Masterclass najveća ikad održana on line edukacija u Hrvatskoj pokrenuta s ciljem stručnog usavršavanja djelatnika u ugostiteljstvu. Više od 3000 knobara, barmena i kuhara kroz mjesec dana putem digitalnih platformi usvajalo je nova znanja vezana uz psihologiju potrošača, vina, jaka alkoholna pića, koktele i kulinarstvo. Njih 1500 odlučilo se polagati i isprite nakon svake oslušane cjeline čime su stekli uvjete da dobivanje posebnih cerftifikata.

Badel 1862 Official Facebook Page

“Badel 1862 blisko surađuje s turističkim i ugostiteljskim sektorom pa smo tražili način kako da im pomognemo u trenutcima kada su suočeni s najvećom krizom. Odlučili smo se omogućiti svima koji rade u ugostiteljstvu da se se dodatno educiraju i tako više slobodnog vremena koje su neočekivano dobili iskoriste za vlastito jačanje konkurentnosti na tržištu rada. Istodobno od toga će korist imati i lokalni u kojima rade kao i cjelokupni ugostiteljki i turistički sektor kroz dodatno dizanje kvalitete usluge. Očito je da smo dobro prepoznali potrebe jer je odaziv bio ogroman, a povratne informacije redom u superlativima. To nas je motiviralo da projekt nastavimo i provodit ćemo ga redovitio“, kazao je Vanja Bartolec, direktor marketinga Badela 1862.

Edukacija je bila koncipirana tako da su prijavljeni polaznici kroz mjesec dana na početku svakog tjedna dobivali pristup video materijalima i skriptama za pojedina područja, a subotom su se održavali testovi znanja kojima su pristupali oni koji su željeli dobiti i certifikat. Uz stručnjake Badela 1862 edukacije su provodili i vanjski stručnjaci za pojedina područja. Tako je o jakim alkoholnim pićima polaznike educirao Miro Mjacen koji ima četiri titule hrvatskog prvaka u flairu , a o vinima jedan od vodećih hrvatskih sommeliera Darko Lugarić. Ivan Šarić držao je predavanja na temu psihologije potrošača, dok je za područje kulinarstva bio zadužen jedan od napoznatijih i najboljih domaćih chefova David Skoko.

Banjole, 170415
Konoba Batelina.
Na fotografiji: David Skoko u pripremi jela.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Zunic / CROPIX

Najuspješniji rezultat među ugosititeljima koji su pohađali Badel Masterclass ostavrili su Danijel Čubranić, Josip Drnasin, Sunčana Smichen i Vlatko Kovačić.

„Bila je odlična ideja u vrijeme pandemije koronavirusa omogućiti on line edukaciju. Dobio sam izvrsnu priliku da naučim nešto novo i da dodatno proširim znanje koje sam do sada stekao u svojoj 20-godišnjoj konobarskoj karijeri. Koncept edukacije s video materijalima i skriptama je bio dobro osmišljen, a predavači su imali vrlo profesionalne prezentacije i osigurali interesantne materijale“, izjavio je Danijel Čubranić koji radi u Ostariji Veranda u Voloskom.

Gašper Pintarič

Uz ugosititeljske djelatnike interes za edukacijom pokazali su i neki koji ne rade u tom sektoru, ali rado i redovito posjećuju ugostiteljske objekte pa je Badel 1862 i njima omogući da se dodatno educiraju. Jedna od takvih polaznika bila je i Jelena Mijić, koja se bila i u samom vrhu po rezultatima, a posebice je bila zainteresirana naučiti više o uparivanju hrane i pića.

“Drago mi je što je i meni laiku koji uživa u dobroj hrani i piću omogućeno da odslušam ovaj on line program. Rado se u društvu, restoranu ili kafiću upuštam u razgovor o onome što se pritom priprema, pije ili jede. Mislim da gost, jednako kao i ugostitelj, cijeni kada naiđe na raspoloženog sugovornika koji određeno piće ili jelo ne vidi samo kao gutljaj ili zalogaj. Iza svakog proizvoda i usluge stoji priča, treba je samo znati ispričati. Upravo to su nam i dokazali predavači koje smo gledali i slušali tijekom Badel Masterclassa”, komentirala je Jelena Mijić.

Svi predavači dobili su visoke ocjene polaznika, a i sami su izninmo zadovoljni projektom i velikim odazivom ugostiteljskih djelatnika.

„Badel Masterclass je krenuo kao zanimljiva ideja kako pomoći ugostiteljima u doba lockdowna, a prerastao je u veliki projekt u kojem je sudjelovalo preko 3000 ljudi. Drago mi je što sam bio dio toga i sretan sam što smo uspijeli prenjeti znanje našim ugostiteljima. Smatram da se kvalitetan radnik uvijek treba educirati te da je edukacija personala u ugostiteljstvu ključan faktor za napredak radnika, a na kraju i ugostiteljskog objekta u kojemu rade“, poručio je Miro Majcen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:38