To se ne propušta!

Barmeni briljantnog švedskog Lucy‘s Flower Shopa stižu u Split, a slavni španjolski Dead End Paradise u Zagreb

 Instagram /@dead.end.paradise @lucysstockholm
U Split i Zagreb dolaze najbolji barmeni, ujedno i vlasnici barova uvrštenih u "The World‘s 50 Best" najboljih barova na svijetu!

Nakon što nas je krajem ožujka oduševilo gostovanje najvećeg miksologa 21. stoljeća, Francuza Nica de Sota, u Hrvatsku nam dolaze nova zvučna imena - barmeni poznatih barova - briljantnog švedskog Lucy‘s Flower Shopa i slavni španjolskog Dead End Paradisea.

Sjajno gostovanje u Splitu

Poznati Lucy‘s Flower Shop bar gostuje u utorak, 16. svibnja 2023., u splitskom baru Bar Sistema, koji je zasigurno jedan od onih barova koje vrijedi posjetiti. Za ovaj bar, kažu oni koji se razumiju u ovu scenu, svojim bi se inovativnim i kreativnim pristupom mogao ponovno popeti rangom na prestižnoj ljestvici The World‘s 50 Best Bars.

Spomenuti bar, koji je 2021. godine bio 35., a godinu kasnije 49. najbolji bar na svijetu po ovom prestižnom izboru, u goste nam dovodi Lucy‘s Flower Shop barmene Oscara Buhrea i Jakoba Sandersjooa. Dvojac iz Stockholma će pred splitskom publikom predstaviti portfolio svojih koktela.

Inače, Lucy‘s Flower Shop, koji je "skriven" u podrumu zgrade u samom centru grada iz 20. stoljeća, tri godine nakon otvorenja postao je institucija na živahnoj koktel sceni glavnog grada Švedske. Prigušeni, baršunasti dekor u ljubičastoj i crvenoj boji, pažljivo orkestrirana upotreba svjetla i sjene, precizni pokreti barmena za dugim, drvenim šankom - scena je kao iz špijunskog romana 1960-ih.

image

Jakob Sandersjoo i Oscar Buhre

Press

A one koji su ih posjetili oduševljavaju s koktelima koji se rijetko sastoje od više od četiri sastojka, delikatno izbalansiranih u nježnoj alkemiji kako bi uvijek ponudili više od očekivanog.

Zvučno ime i u Zagrebu

I dok će Splićani uživati uz koktele "švedske proizvodnje", Zagrepčanima dan kasnije, 17. svibnja, u goste dolazi barmen 80. najboljeg bara na svijetu po The World‘s 50 Best izboru - Dead End Paradise.

image

Jad Ballout

Press

Njihov Jad Ballout jedna je od najutjecajnijih osoba u svijetu barova koja vješto propagira ideologiju bejrutskog Dead End Paradise bara - uživanje u hedonizmu i prepuštanje životnim užicima. Dead End Paradise Barcelona, na sličan način kao bar u Bejrutu, svojim imenom dvosmisleno definira beznađe i anarhiju u Libanonu, ali time ujedno žele poručiti da nikakve teškoće i nesreće ne mogu srušiti dobru volju, a time i zabavu.

Stoga ovo gostovanje garantira odličnu atmosferu uz disko sjaj 70-ih, dašak kulinarstva uz fine zalogaje, odlične koktele i sve to uz radove uličnih umjetnika. Zanimljiv logotip bara inspiriran je tiki kulturom, predstavlja lubanju ptice u obliku šalice s očima u obliku cvijeta, libanonsku palmu i tropski kišobran - kao da nam poručuje "zaboravi sve - samo se zabavi". Po svemu sudeći, bit će ovo dobra noć u srijedu u Landsky baru, koji je ime bara na Remizi odabrao upravo simbolikom, po zagrebačkom tramvaju i prvoj hrvatskoj kondukterki Pauli Landsky!

Na vama je sad samo da zabilježite ove datume u kalendaru i da se uz dobro društvo proveselite uz neke od najboljih barmena na svjetskoj sceni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:10