SKRADINSKI RAJ

Baš nigdje nije tako lijepo kao u ovoj konobi uz more, čokalice i labudove, a nije preskupo

 Privatna Arhiva/
Ponuda jela je jednostavna: lokalna jela od školjki, rakova i ribe, a osobito su ukusne čokalice

Jedno od najljepših mjesta koje smo ikad posjetili je konoba Vidrovača. Nalazi se u neposrednoj blizini Skradina, a do nje možete stići samo s brodom. Ako nemate plovilo, dovoljno je nazvati konobu pa netko od osoblja dođe po vas brzim gumenjakom do Skradina. U međuvremenu možete popiti piće na bajkovitoj terasi Skipper‘s cluba "Arka" i uživati u meditativnom prizoru prelijepe skradinske marine i morske pučine.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Vožnja do Vidrovače traje nekoliko minuta što je dovoljno da se nauživate morskog zraka i vjetra u kosi. Nedugo zatim dolazite do molića ispred kojeg se nalazi konoba s velikim drvenim stolovima i klupama. U pauzama između isprobavanja morskih delicija poseban gušt je uživati u zalasku sunca, kupanju ili prizoru labudova koji nerijetko ondje mirno plove pučinom.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Ambijent je nepretenciozan i teško da možemo zamisliti išta bolje od uživanja u friganim ribicama (čokalicama) i krumpir ili pomidor salati dok toćate noge u moru (ako to želite). Čokalice su tipične male ribice iz Prukljanskog jezera slične gavunima, koje žive u bočatoj vodi. Možete naravno naručiti i ribu na gradele, ali baš te male frigane ribice ili kozice s nekom dobro salatom i apsolutno bajkovit ambijent su savršen podsjetnik koliko život može biti lijep. Što je ljepše od trena kad bosonogi prošećete do šanka i zatražite novu narudžbu hladne maraštine ili debita ili još koju porciju školjaka umjesto deserta i tako dočekate zalazak sunca?

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Nude i mesna jela, ali naša preporuka je da se ipak pozabavite ribljim jelima. Cijene nisu pretjerane, a cijeli meni je dotupan na njihovim službenim stranicama gdje vrlo lako možete doći i do kontakta za rezervaciju stola. Kasno ljeto nigdje nije toliko lijepo kao u toj skrivenoj vali samo dvije nautičke milje uzvodno od ušća rijeke Krke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:58