LIJEPE VIJESTI

Benvenutijev San Salvatore muškat treći put među top 15 slatkih vina na svijetu

 Berislava Picek/Cropix/
Istarska vinarija pridružila se ekskluzivnom društvu najboljih slatkih vina iz cijelog svijeta, ocijenjenih od strane stručnjaka iza prestižnih Decanter World Wine Awards

Na listi Decanter World Wine Awards 2023, inače autoriteta u svijetu vina, istarska vinarija Benvenuti zauzela je visoko mjesto među najboljih 15 slatkih vina svijeta sa svojim San Salvatore Muškatom, 2018. Ovo vino iz berbe 2018. godine osvojilo je stručnjake svojim kompleksnim okusom i baršunasto glatkom teksturom.

image
Ustupljena fotografija

U sklopu Decanter World Wine Awards vodeći stručnjaci iz vinskog svijeta svake godine ocijenjuju stotine slatkih vina iz regija diljem cijelog svijeta pa je ovo priznanje itekako velika stvar. Benvenutijev San Salvature osvojio je visokih 95 bodova. Važno je dodati, ova nagrada ne samo da odražava kvalitetu Benvenuti vina već i ukazuje na sve veću prisutnost i uspjeh hrvatskih vina na svjetskoj sceni.

image
Press/

Benvenuti je ove godine trijumfirao i na Decanter listi 25 hrvatskih zlata s čak tri vina, među kojima se našao i San Salvatore Muškat. Osim toga, istarska vinarija osvojila je i dva srebra, pa je plasman u top 15 slatkih vina svijeta dodatno zaokružio uspješnu priču vinarije Benvenuti u 2023. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:13