CIABATTA, RUKOLA, HREN, MESEKO...

BEZ KUHANJA ZA VEČERU: Ukusan sendvič od ostataka!

Sendvič od pečenja s rukolom i umakom od hrena!

Nema kuhanja za večeru! Ako vam je ostalo ostataka od vikend pečenja, ovo je sendvič koji morate napraviti! Meso, naravno, igra glavnu ulogu, a u ovom receptiću spava u grilanoj ciabatti sa svojim prijateljima rajčicom, rukolom i hrenom.

Trebat će vam:

nekoliko šnita mesa (junetina, teletina, govedina, piletina, patka, što god vam je ostalo, a ako nemate ostataka poslužiti će dobra talijanska salama, pršut, kuhana šunka…)
4 male rajčice
prstohvat origana
žlica maslinovog ulja
1 ciabatta (šlapica)
1 češanj češnjaka
4 žlice umaka od hrena
rikula

Umak od hrena:

Naribajte oko dva centimetra svježeg hrena (ili koristite hren iz staklenke, u tom slučaju jednu punu čajnu žličicu), dodajte žlicu vrhnja, malo majoneze, sol, papar i peršin i sve zajedno promješajte.

Sendvič:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rajčice probušite nožem, posolite i prelijte maslinovim uljem te stavite u pećnicu, zajedno sa ciabattom pokraj. Ciabattu izvadite iz pećnice nakon 8 minuta, a rajčice ostavite još 10 minuta da se peku. Zagrijte tavu, prerežite ciabatta horizontalno, premažite maslinovim uljem i grilajte na tavi još par minuta. Kad se ciabatta lagano zapekla, premažite ju prerezanim češnjakom. Sendvič slažite tako da ciabatta prvo premažete umakom od hrena, dodajte meso, zatim rikulu i pečene rajčice. Posplite i popaprite.

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:18