SJAJNO MJESTO!

Bez ozbira na Michelinovu zvjezdicu, jela od 15 kuna i dalje poslužuju na plastičnim tanjurima

Izvor
 Hawker Chan Singapore Facebook/
Na štandu chefa Chan Hon Menga, ujedno i najjeftinijem mjestu s Michelinovom zvjezdicom, piletina s rižom koštat će vas svega 15 kuna

Iako jela u restoranima s Michelinovim zvjezdicama često automatski doživljavamo kao skuplja i luksuznija, na jednom štandu s hranom na tržnici u Singapuru stvari stoje prilično drugačije. Naime, Hawker Chan je naziv štanda koji je svoju zvjezdicu dobio još 2016. pa je potvrđivao svake naredne godine i postao poznat po najjeftinijim jelima s Michelinovom zvjezdicom. Sam štand najpoznatiji je po jelu s piletinom i rižom koje košta svega 2,35 dolara ili oko 15 kuna. Umjesto na skupim tanjurima i u restoranskoj atmosferi, poslužuju ga u plastičnim tanjurima, a u ovom se jelu uživa onako usput, s nogu, u velikoj hali okruženoj brojnim drugim štandovima s hranom.

Riječ je o piletini koja je marinirana u soja sosu i 10 različitih vrsta začinskog bilja te zatim poslužena uz soju. Prema riječima onih koji u hrani Hawker Chana uživaju već godinama, ono što zbilja čini razliku su dobro pripremljena riža i čili umak, ali i piletina koja je neopisivo mekana.

image
Hawker Chan Singapore Facebook/

Nakon što je postigao veliki uspjeh, vlasnik Hawker Chana, chef Chan Hon Meng, otvorio je restorane na još dvije lokacije u Singapuru te prodao franšize u šest drugih država, piše Insider. Rižu s piletinom na njegov način tako sada možete isprobati i u Maleziji, Tajlandu, Australiji, Filipinima, Tajvanu i Kazahstanu.

Svoj je prvi štand na poznatoj singapurskoj tržnici otvorio još 2009. godine i nazvao ga Liao Fan Soya Sauce Chicken Rice&Noodles, no kako mu se ime učinilo predugačkim za izgovaranje, odlučio ga je skratiti na Hawker Chan. Cijene jela koje priprema Chan Hon Meng kreću se od oko 15 kuna pa sve do 80 kuna za piletinu u umaku od soje. Za usporedbu, Hill Street Tai Hwa Pork Noodle, drugi štand koji je 2016. godine također nagrađen Michelinovom zvjezdicom te se, baš poput Hawker Chana, nalazi na jednoj od tržnica u Singapuru svoje cijene drži uglavnom oko 5 tamošnjih dolara ili oko 24 kune.

image
Hawker Chan Singapore Facebook/

S obzirom na status, cijene i, prema riječima onih koji su isprobali, sjajnu hranu, ne iznenađuje niti činjenica da se ispred Hawker Chan štanda svakodnevno stvaraju redovi, a radno je vrijeme ograničeno zalihama koje su na raspolaganju. Kako saznaje Insider, dnevno se ovdje proda i po 80 cijelih pilića, što na kraju ispada oko 600 porcija. Za kuhanje je još uvijek zadužen sam vlasnik Chan Hon Meng, no pri naplaćivanju i pakiranju hrane za van pomažu mu njegovi zaposlenici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:46