Neodoljiva

Bialetti x Dolce&Gabbana slave talijanski ritual ispijanja kave posebno ukrašenom Mokom

Bilaletti x Dolce&Gabbana

 Bialetti.com
Dva velika talijanska simbola stila i dizajna udružila su se i stvorila jedinstvenu Moku posvećenu Siciliji, iz koje će mnogi poželjeti popiti omiljeni espresso

Kultni Moka Express, koji je umjetnost kuhanja kave transformirao u talijansku tradiciju, stvoren je 1933. godine, kao zamisao Alfonsa Bialettija. Od prvih dana Moka Express je postao i ostao neosporna ikona talijanskog stila koju i mnogi među nama imaju u svojoj kuhinji, uvijek spremnu za mirisnu šalicu omiljenog napitka.

Danas, u ekskluzivnom izdanju Dolce&Gabbane, Moka Express postala je posveta umjetničkim zanatima, krajolicima i jedinstvenim bojama Sicilije, rekreirajući njezine ukrasne motive konjske zaprege: element folklora otoka koji je, sa svojom tradicijom, oduvijek bio u srcu Dolce&Gabbanine estetike.

Upravo su te ukrasne motive vješto prenijeli na svoju odjeću i modne dodatke, a sada i na originalni Moka Express Bialetti. I baš kao što svaki Dolce&Gabbana komad krije tajne zanata u kojem stručne ruke stvaraju jedinstvenost, tako i svaki Moka Express Bialetti nosi svoju priču o kvaliteti, tradiciji, inovativnosti i, iznad svega, strasti.

Moka Express Bialetti Dolce&Gabbana pretvara ritual kave u slavlje stila i "dvostrukog" talijanskog užitka, a dostupna je u dvije veličine, za tri i za šest šalica kave.

Kako pripremiti kavu u Moka Expressu

1. Započnite ulijevanjem vode sobne temperature u Moka posudu. Napunite je do razine sigurnosnog ventila. Nemojte prekoračiti ovu razinu jer bi kava mogla biti previše vodenasta!

2. Odaberite željenu mješavinu mljevene kave. Pritom pazite, mješavina mora biti specifičnog mljevenja za Moku, dakle ne prefina. Obilno napunite Moka lijevak, bez pritiskanja kave.

3. Mala tajna? Postavite toplinu na nisku razinu i ne žurite; isplati se pričekati još nekoliko minuta i uživati u izvrsnoj kavi. Kada se kava potpuno digne u kolektoru, isključite vatru.

4. Ključni trenutak: okus. Kako biste doista uživali u svim mirisima koji se oslobađaju, preporučamo da kavu popijete čim je ulijete u šalicu.

image

Bilaletti x Dolce&Gabbana dostupna je u dvije veličine

Bialetti.com

DOBRO JE ZNATI! Upute za čišćenje: Operite nakon svake uporabe mlakom vodom obavezno bez upotrebe deterdženata i/ili abrazivnih materijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:01