DOBRA PREPORUKA

Bili smo u slovenskom Hoferu i naišli na ovaj predobar maslac, kreirao ga je poznati chef

 Zeljko Hajdinjak/Cropix
Planirate li ovih dana u nabavku namirnica u Sloveniju, razmislite da kupite ova dva proizvoda

S ulaskom Hrvatske u Schengen brojni su Hrvati slobodne dane odlučili iskoristiti za odlazak u nabavku namirnica u susjednu Sloveniju. Samim time, pojavile su se brojne usporedbe cijena s onima koje nailazimo u našim supermarketima te zaključci kako je kod susjeda trava gotovo uvijek zelenija. Potaknuti upravo takvim objavama u medijima i na društvenim mrežama, prošli smo vikend odlučili iskoristiti za mali izlet u Lendavu.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Najprije smo posjetili vidikovac Vinarium s kojeg seže pogled na čak četiri države - Hrvatsku, Mađarsku, Austriju i Sloveniju, a potom se, na kraju kratkog izleta zaputili i u Hofer, inače poznati slovenski lanac supermarketa. Zaključili smo kako se proizvode kao što je konzervirana hrana ovdje svakako više isplati kupiti, dok su cijene drugih, kao što su različiti deterdženti, uglavnom slične našima. No, pregledavajući hladnjak sa sirevima, maslacem i drugim namazima, naišli smo na proizvode koje je za Hofer kreirao slovenski chef Janez Bratovž iz ljubljanskog restorana JB. Osim džema od pečene kruške, umaka od rajčice i patlidžana, pesta ili čak gustog umaka od buče ili jelena, za oko su nam zapela i manja pakiranja mliječne karamele i maslaca sa žumanjkom. Prisjetivši se odličnog ajvara Janeza Bratovža koji smo kušali prije dvije godine, odlučili smo dati priliku i ovim proizvodima i ubacili ih u košaricu.

image
Privatna Arhiva/

Nakon degustacije, zaključili smo kako je gusta, slatka karamela odlična, posebice kada smo je upakirali u slasne, još tople palačinke, no maslac sa žumanjkom nas je potpuno osvojio. Bogatog i punog okusa, podsjetio nas je najbolji dio uživanja u pečenim jajima za doručak - trenutak kada pukne žumanjak te komadićem kruha uzmete onaj prvi zalogaj toplog, gustog umaka pomiješanog s kojom kapi maslaca u kojem se jaje peklo. Također, maslac je blago slan, mekan i lako maziv, što je i bila ideja poznatog chefa kada je kreirao ovaj proizvod, pa ga tako ne morate vaditi iz hladnjaka pola sata prije konzumacije. Volite li holandez umak, ova kombinacija zasigurno će vam se svidjeti.

Pakiranje od 130 grama, rekli bismo, svakako vrijedi nešto više od 2,50 eura, koliko smo karamelu i maslac platili u Hoferu. Stoga, ako se i vi ovih dana planirate zaputiti preko granice u špeceraj, a volite si s vremena na vrijeme priuštiti kakav mali gastro užitak, zavirite u hladnjak i počastite se, vjerujemo da vas neće razočarati.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:26