ZNAMO KAKO DO NJIH

Biljkoborci i KAI ostvarili zanimljivu suradnju u sklopu koje dijele teglice sa začinima

 Marko Miscevic/Cropix/
Saznali smo i kako do teglice doći te hoće li se one moći kupiti i kada dolazak u restorane bude moguć

Kako bi zahvalili svojim vjernim kupcima i gostima, ekipa iz zagrebačkog KAI street fooda ovih je dana na društvenim mrežama objavila kako pri narudžbi tri ili više jela iz njihovog restorana svoje goste nagrađuju teglicom posebnih začina. Riječ je o mješavini začina koje i sami koriste u svojim jelima, a cijeli su projekt osmislili u suradnji s Biljkoborcima, brendom najpoznatijim po simpatičnim teglicama sa sjemenjem praktičnim za sadnju začinskog bilja i povrća čak i na balkonu.

"Htjeli smo se odužiti za svu podršku koju smo dobili u ovih zadnjih, prilično teških godinu dana pa smo se udružili s Biljkoborcima i napravili ove male teglice u znak zahvale. Sadrže začine koje i sami koristimo u kuhinji, to su bosiljak, matičnjak, korijander i peršin. Inače sjeme Biljkoboraca sadimo i u našim vrtovima, a planiramo i daljnju suradnju s njima. Ove teglice su inače super za sve one koji nisu baš spretni u uzgoju bilja i povrća, ovo svima uspijeva", rekao nam je Mihovil Roso iz KAI-a i dodao kako teglice u budućnosti ne planiraju staviti u prodaju.

image
Kai Street Food Facebook/

Iz Biljkoboraca su nam pak objasnili kako je ideja cijelog koncepta bila ta da, personalizirajući svoje proizvode u suradnji s restoranom istaknu da se na tom mjestu pridaje posebna pažnja svježem bilju i domaćim namirnicama.

"Da nas nije zaskočila ova podmukla korona i pozatvarala nam sav društveni život, bili bismo već odradili cijelu jednu 'Biljkoborci preporučuju' akciju po lokalnim bistroima i restoranima. Naime, osim što vole saditi i skupljati sjemenke raznog bilja, Biljkoborci jako vole uživati u hrani i novim, zanimljivim receptima. Stoga nije čudno što nam se mjesta poput KAI street food bara jako brzo popnu na listi omiljenih destinacija kad smo gladni", rekla nam je Marina Andrijašević, osnivačica Biljkoboraca.

"Ako to želi, svaki posjetitelj može iskoristiti to svježe bilje sa stola direktno iz teglice u tanjur! Michelin možda ima svoje sjajne zvjezdice, ali naši listići mirišu puno bolje, pogotovo uz KAI-jev Katsu Sando, na primjer", dodala je u simpatičnom tonu na kraju.

Katsu Sando i druge specijalitete iz KAI-a možete naručiti putem popularnih aplikacija za dostavu ili svoju narudžbu za van pokupiti na adresi Jurišićeva 2A, a Biljkoborci teglice, osim putem internet trgovine, možete pronaći i u specijaliziranim trgovinama te u njihovoj trgovini na zagrebačkoj Trešnjevci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:23