NAJBOLJI SLASTIČARI

Bivši natjecatelj otkrio kako zapravo izgleda snimanje popularnog kulinarskog serijala

 The Great British Bake Off Facebook/
"Paul Hollywood uopće nije toliko strašan kao što se to čini na TV-u", rekao je Antony Amourdoux

Bivši natjecatelj jednog od najpopularnijih kulinarskih serijala na svijetu, The Great British Bake Off, za Insider je napisao detalje o samom snimanju, kandidatima i žiriju. Antony Amourdoux za najboljeg britanskog slastičara natjecao se 2018. godine (9. sezona) i u showu se zadržao tri tjedna, a ispao je zbog lošeg baratanja tijestom za kruh u pripremi kojeg, kako je i sam rekao, nije imao prevelikog iskustva. Srećom, jedan od sudaca, chef Paul Hollywood, inače poznat po svojim receptima za kruh, odlučio mu je pomoći i s njim podijelio nekoliko savjeta.

"Sjećam se njegovih plavih očiju koje su, osuđujući me zbog neuredne radne jedinice, gledale u moju poraženu dušu. Mislim da mu je bilo krivo pa mi je odlučio dati nekoliko savjeta", napisao je Antony i u nastavku podijelio trikove Paula Hollywooda.

Napisao je tako kako mu je slavni chef rekao kako bi se dobar kvasac u dodiru s brašnom i toplom vodom uvijek trebao dići, a ako se to ne dogodi, kvasac je vjerojatno pokvaren. Također, spomenuo je i kako kvasac i sol nisu prijatelji i nikada se u zdjeli ne bi trebali dodirivati. Sol, naime, ubija kvasac.

Antony Amourdoux je za Insider otkrio i kako je u svom posljednjem tjednu pretraživao internetske stranice kako bi pronašao omiljene okuse Paula Hollywooda te tako spojio kikiriki i slaninu, no kako na kraju više nije bio uvjeren je li to zbilja njegova omiljena kombinacija. No, dodao je i kako sam Hollywood uopće nije toliko strog kako se to čini na malim ekranima te kako je, kada je jedna natjecateljica počela plakati zbog neuspješnog kolača, upravo poznati chef stigao u pomoć te je utješio čvrsto je zagrlivši.

Bivši natjecatelj je otkrio i kako su na početku svakog dana snimanja natjecatelji dobili papir s točnim popisom svih izazova te kako se izazov u kojem pokazuju svoje tehničke vještine u tjednu u kojem se radio kruh snimao svega sat vremena pa su tako natjecatelji, koji do samog početka kuhanja inače ne znaju temu tehničkog zadatka, prije vremena otkrili što će trebati pripremati. U pitanju je bio naan kruh. Ipak, kako je rekao Antony Amourdoux, to mu saznanje nije pomoglo da pobjedi u izazovu.

Na kraju teksta, Amaourdoux je napisao kako nikada nije razumio natjecatelje The Great British Bake Off-a koji plaču pred kamerama, no kada je jednom izbačen iz showa, i sam je zaplakao. Ostali su ga natjecatelji, kako kaže, ispratili pjesmom i sve je nalikovalo kakvom bolivudskom filmu.

"Bilo je to iskustvo koje ću cijeniti do kraja života i jedno od onih koje je dječaku iz Indije omogučilo da sanja velike snove", napisao je na kraju svog teksta za Insider.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:27