Uživanje u bobičastom voću među najvećim je užicima koje nam pruža najtoplije godišnje doba. Želimo ga pojesti što više možemo jer znamo da ćemo na njega ponovno čekati cijelu godinu. Ipak, izvan sezone, bobičasto voće u smrznutoj verziji jedna je od boljih opcija. Kad se voće ubire za zamrzavanje, bere se isključivo kad je potpuno zrelo i odmah se zamrzne. To smanjuje gubitak hranjivih sastojaka. Zato, ako i sami voće nećete jesti brzo nakon što ga kupite, radije se odlučite za zamrznuto. Takva hrana vrlo često sadrži više vitamina i minerala od svježih proizvoda koji su pohranjeni na sobnoj temperaturi. Osim što bobičasto voće možete koristiti u pripremi vlažnijih biskvita i u izradi voćnih preljeva i želea, bobičasto voće iz leda je kao stvoreno za doručak - za smoothije ili sve popularniji smoothie bowl u koji možete dodavati i voće poput banana, manga i ananasa koje ste noć prije sami zamrznuli. Prilikom kupnje zamrznutog voća pripazite da se pojedinačni komadi u pakiranju mogu lako odvojiti, odnosno da ne tvore jednu ledenu kocku, što može biti znak otapanja i ponovnog zamrzavanja. Ako uočite komadiće leda na pakiranju, nemojte uzimati taj proizvod. Također, uvijek čuvajte voće u stražnjem dijelu zamrzivača kako se ne bi odmrzavalo kada otvorite vrata. Maline, kupine, borovnice, ribizli i jagode najčešće čine mješavinu bobičastog voća koju možete iskoristiti za slastice koje će vas oduševiti. Ako ste u jeku koronašopinga svoj zamrzivač, osim mesom i povrćem, napunili i vrećicom, dvije smrznutog voća, donosimo ideje koje su toliko dobre da se smrznete.
Čokoladna torta sa smrznutim šumskim voćem

Galette od smrznutih malina

Sočni gleichgewicht od smrznutih borovnica

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....