TAJLAND ZA DOMA

Borna Janeš otvara virtualni tajlandski restoran Siam Thai i kreće s prvim zagrebačkim dostavama

 Boris Kovačev I Arhiva Restorana
Iako je plan bio otvoriti iduće godine, trenutna situacija ubrzala je proces i s prvim danom prosinca Siam Thai kreće s dostavom

Nekoliko dana nakon što je proglašeno zatvaranje ugostiteljskih objekata, ekipa koja stoji iza zagrebačkih restorana Pod Zidom i Ficlek odlučila se na pokretanje novog virtualnog restorana. Siam Thai tako će s radom započeti 01.12.2020, a riječ je o restoranu tajlandske hrane koja će za sada, dok traju mjere, biti dostupna samo putem dostave. Kontaktirali smo vlasnika Bornu Janeša koji nam je zatim otkrio kako je njegova dugogodišnja želja bila otvoriti upravo tajlandski restoran te kako je cijela ova neizvjesna situacija samo ubrzala proces. Podsjetimo kako je Borna Janeš i za vrijeme prvog lockdowna brzo reagirao na novonastale uvjete i pokrenuo virtualni restoran Bistro 5.

image
Boris Kovacev/Cropix


"Obožavam tajlandsku hranu, često kuham taj tip hrane kod kuće, a i barem jednom godišnje odlazim u Aziju tako da su me svi već počeli ispitivati kad ću više otvoriti taj tajlandski restoran. Plan je bio iduće godine, ali kako se sve zakuhalo s koronavirusom i mjerama, odlučili smo s dostavom krenuti odmah" rekao nam je Borna Janeš.

image
Siam Thai

U ponudi će biti osam jela, a iako su danas još u fazi formiranja cijena, Janeš kaže kako one neće ići prijeći 100 kuna. Na Instagram profilu Siam Thai restorana već su najavili svoju ponudu pa smo tako otkrili kako će Zagrepčani od utorka moći uživati u mariniranim svinjskim rebrima s kineskim kupusom i thai umakom, red curryju s bijelom ribom i green curryju s piletinom, hrskavoj piletini sa sriracha majonezom, tom yum goong juhi s kozicama i bukovačama, a tu je i veganski pad thai s rižinim rezancima, tofuom, povrćem i kikirikijem. Uz većinu jela dolazi i porcija jasmin riže.

"Meni je radio naš chef konzultant Danijel Dubić, Hrvat koji već dugi niz godina živi na Tajlandu tako da imamo nekog tko stvarno zna što radi", rekao je Janeš.

image
Siam Thai

Dodao je i kako je, zbog trenutnih mjera, svoj restoran Pod zidom za sada zatvorio, no kako susjedni Ficlek i dalje radi dostavu putem Wolta, a na isti će način biti dostupna i hrana iz Siam Thai restorana. Također, rekao je, na zimsko zatvaranje bili su daleko spremniji nego što je to bio slučaj s proljetnim pa tako cijeli njegov tim i dalje neprestano radi na novim jelima, testira i planira bez obzira na situaciju. Smatra i kako je tajlandska hrana u ovom formatu itekako potrebna Zagrebu te dodaje kako je zadovoljan raznolikom ponudom koju nudi u svoja, sada već tri restorana.

"Htio sam baš pravi tajlandski restoran i to će se iduće godine i ostvariti, trenutno uređujemo novi prostor, u ponudi će biti i kokteli, a u igri će biti i opcija ručka. Imamo stvarno velike planove", rekao je na kraju Borna Janeš.

image
Siam Thai
image
Siam Thai
image
Siam Thai
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 19:23