NAJBOLJI NA SVIJETU

BRAĆA CHIAVALON PONOVNO SLAVE: Ovo je najbolje ekološko ulje na svijetu!

 Srećko Niketić / CROPIX
Chiavalon ORGANIC najbolje ekološko ulje na svijetu.

Radi se o međunarodnoj nagradi BIOL koja svoje početke veže uz 1996. godinu, a dodjela njihovih priznanja predstavlja najvažniji međunarodni događaj na području sektora po kriteriju brojnosti sudionika, uključenih zemalja te stručnjaka i potrošača. "Napravi razliku" geslo je njihove filozofije kojom se vode već više od dvadeset godina.

Inače, nagrađeno istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno je isključivo putem certificirane ekološke proizvodnje. Radi se o blendu sorata vodnjanske buže, crnice, istarske bjelice, rožinjole i moražole. Maline se beru na nadmorskoj visini između 80 i 180 metara, a prerađuje se pri temperaturi od 24°C. Vrlo je intenzivnog i profinjenog mirisa. Obogaćeno je obilježjima divlje cikorije, zelene jabuke, artičoke, svježe pokošene zelene trave i rajčice. Odlikuju ga bogati balzamični tonaliteti mente, ružmarina, žalfije (kadulje) te izraženo obilježje badema.

Okus je također vrlo intenzivan s balansom pikantnog i gorkog. Odlično se sljubljuje s miješanim salatama od povrća, predjelima od mahunarki, juhama od vrganja, jelima od mekušaca, ribom na žaru, mariniranom ili pečenom tunom, crvenim i bijelim mesom, te s različitim sirevima. Chiavaloni ga preporučuju uz sve vrste tjestenina i rižota. Može se poslužiti i uz desert, najbolje uz sladoled od vanilije ili uz čokoladne kolače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:26