PRAVI KRUH

BREAD CLUB #2: Čini se da su Zagrepčani zaista gladni pravog kruha. Ova craft pekarnica dobila je svoju adresu i u centru!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Činjenica da su Zagrepčani bili gladni pravog kruha postala je jasna još s otvaranjem prve majstorske pekare Korica na Zelenom valu krajem 2016. godine, a redovi koji se od proljeća prošle godine stvaraju pred vratima BreadCluba na Trešnjevci dodatno su potvrdili da nam je kruh od kiselog tijesta koji ostaje svjež i ukusan danima doista nedostajao.

Dodamo li tome razne pekarske eksperimente u koje se upuštaju njihovi mladi i ambiciozni pekari, ne iznenađuje popularnost craft pekara u metropoli. Upravo je zato ekipa iz centra jedva dočekala da svoja vrata otvore njihove prodavaonice smještene nadomak glavnog gradskog trga, a navala već u prvom tjednu rada BreadCluba #2 u Vlaškoj ulici prisilila je njihove voditelje da nakon samo nekoliko sati jutarnjeg rada nestrpljivo iščekuju dostavu svježe pečenog kruha iz matične pekare.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Ljudi očito prepoznaju što je pravi kruh! Mi ga radimo kako mislimo da treba da bi bio što ukusniji i što zdraviji, i to se ljudima sviđa - istaknuo je Karlo Vulin, jedan od vlasnika Bread Cluba. Na klasične komentare cijena se ne obazire: - Na kraju se naš kruh ne baca, jer potraje nekoliko dana. Razmislite li koliko se industrijskog kruha baca, ovo je doista isplativije - istaknuo je Karlo Vulin kojeg smo ulovili oko 11 ujutro kako s kolegama popunjava već ispražnjene police.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Bread Club radnim danom radi od 7 sati ujutro pa do 20 sati navečer, dok vikendom svoj kruh možete ugrabiti od 7:30 do 15 sati. Nedjeljom pekari Bread Cluba zasluženo odmaraju kako bi već u ponedjeljak mogli ponovno prionuti na posao i zadovoljiti sve koji su na njihova vrata došli u potrazi za novom uzbudljivom pekarskom kreacijom. - Kako imamo prostora, tako izbacimo nešto novo. Ekipa u pogonu je kreativna i svatko ima neku svoju ideju. Ako nešto ispadne dobro, uvrstimo to u ponudu - naglasio je Vulin.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Dok se kruh još uvijek peče na Trešnjevci, u Vlaškoj svježe peku kroasane i pizze, a za razliku od njihove trešnjevačke adrese, u Vlaškoj možete sjesti i popiti kavu ili čaj. Gosti Bread Cluba imaju izbor od osam stolova za koje mogu sjesti i uživati u hrani i piću.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tri visoka stola daju privatnost onima koji su došli na brzinu prizalogajiti, veliki komunalni stol može okupiti veće društvo ili pak sve koji žele raditi uz šalicu dobre kave i kroasan u prostorijama Bread Cluba, dok će četiri okrugla stola biti odličan odabir za sve koji su se došli družiti. Vrijedi napomenuti i da je nova pekara self-service, odnosno svoju narudžbu morate izdiktirati užurbanim prodavačima i ponijeti sami za stol.

Marko Miščević / HANZA MEDIA


Odlučite li sjesti i odmoriti u ostakljenom prostoru s pogledom na Vlašku, ubrzo ćete primijetiti da se njime naizmjence šire mirisi specialty kave ili pak svježe pripremljenih čajeva, no ako vas ni jedna ni druga opcija ne privlače, u Bread Clubu nude i mliječne napitke poput jogurta i kefira Milk Bar s potpisom Marija Kroga, ali i osvježavajuće sokove Natural Juice. - Kao dodatnu ponudu uz naše proizvode htjeli smo staviti komplementarne proizođače s istom filozofijom.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Sa svim dobavljačima smo se našli na istoj valnoj duljini i sviđalo nam se kako rade pa tako surađujemo s Markom Marinkovićem iz splitske pržionice Kava Family, a biljni čajevi nam stižu iz Istre i tvrtke Svijet biljaka. Ružmarin, menta, smilje, geranij, kadulja i slično bilje dolazi nam svježe ubrano na tjednoj bazi pa ga sami obrađujemo - rekao je.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kada vas uhvati želja za hrskavim kroasanom s kremom od pistacija ili badema, cruffinom s čokoladom ili vam je ponestalo kruha, a nalazite se u centru grada, svratite u Bread Club gdje će vam s veseljem objasniti što su novog spremili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:40