NOVO MJESTO

Britanac je dobio novi restoran, za sada ovdje možete svratiti na male zalogaje, desert i piće, a uskoro i na burgere i gablec

U BEKIND. restoranu za sada nude slane i slatke zalogaje u kojima se uživa uz ledeni čaj, pivo ili kombuchu hrvatskih proizvođača, a uskoro stižu i konkretnija jela

Nedavno je do nas došla vijest da je Britanac dobio još jedno novo mjesto. Naime, na adresi Ilica 75 otvoren je BEKIND. restoran koji za sada, nakon početnog testiranja tržišta, nudi samo male zalogaje, slastice i napitke koje rade sami, a početkom rujna trebali bi krenuti i s pripremom konkretnijih jela. I najvažnije od svega, sve što nude je vegansko.

"Za sada nudimo samo veganske grickalice kao što su krumpirići, pohane gljive, coleslaw salata te kekse, brownie, banana kruh i tortu od pistacija. Uz to se može popiti i naš matcha latte, domaći ledeni čaj koji radimo od čajeva iz Harisse, a nudimo i Lively Roasters kavu, Crobucha kombuchu te pivo craft pivovara Nova Runda i Primarius", objasnio nam je vlasnik BEKINDA, Marko Mrvelj.

image
Bekind. Instagram/

Dodao je kako će od 8. rujna krenuti s ponudom konkretnijih jela pa će tako gosti ovdje moći pojesti i burgere, cannellone punjene veganskim bolonjezom, bowlove sa svježim sezonskim namirnicama, a nudit će i dnevna jela.

"Prvih nekoliko dana nakon otvorenja nudili smo jela kao što je burger s pohanim gljivama i juhu od kukuruza, što se gostima jako svidjelo, ali ljeto nam prilično otežava posao i ne možemo raditi punim kapacitetom pa smo odlučili pauzirati do rujna i nuditi samo usputne zalogaje. Puno nam znači i to da smo već od početka dobili dobar feedback i zadovoljni smo kako je krenulo", objasnio je Marko i dodao: "Nudit ćemo isključivo veganska jela, a cijela ideja je zapravo bila Zagrebu dati nešto novo. Puno sam živio vani, vratio sam se tek prije četiri godine, a kako sam vegan, primijetio sam da je ponuda ovdje slabija nego vani. Čak bih rekao da ja kod kuće sam sebi napravim bolju hranu od one koja se pod veganskim jelima nudi u zagrebačkim restoranima. Naravno, svaka čast izuzecima koji guraju i drže scenu na nivou."

image
Bekind. Instagram/
image
Bekind. Instagram/

Kako bi stvorio mjesto na koje bi i sam rado dolazio na ručak ili večeru, Marko je odlučio da će u svom lokalu nuditi hranu koju od početka do kraja u kuhinji rade sami. Peciva, pljeskavice (osim Beyond Burgera), slastice i napici tako se mijese i miksaju u njihovoj kuhinji, a sve recepte je izmislio sam Marko uz pomoć ekipe iz kuhinje. Osim toga, prostoru je htio dodati i dozu kulture pa tako trenutno u BEKIND. možete pogledati izložbu mladog umjetnika Luke Škrleca, a u planu su i brojne druge.

"Naš je cilj ponuditi stvarno finu, kvalitetnu vegansku hranu i stvoriti mjesto gdje će se gosti osjećati dobrodošlo i opušteno, gdje će se dolaziti družiti i uživati. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti", zaključio je na kraju Marko Mrvelj.

BEKIND. je otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 22 sata te subotom od 9 do 16 sati. Više informacija potražite na njihovom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 12:09