NOVO ISTRAŽIVANJE

Britanci do kraja ove godine svakodnevno trebaju popiti barem jedno pivo, evo zašto

 Marko Miscevic/Cropix
Istraživanje je pokazalo kako je gubitak uzrokovan lockdownom zbog koronavirusa prilično velik, no još se uvijek može nadoknaditi

Dobro je poznato kako Britanci posebno uživaju u ispijanju pinta piva u lokalnim pubovima. Obožavaju ih ispijati za vrijeme najrazličitijih sportskih događanja, uz krumpiriće i prženu ribu i u brojnim drugim prilikama, a lockdown koji ih je zatekao u proteklih godinu dana uvelike im je narušio rezultate vezane upravo za količine ispijenog piva. Tako su tamošnji financijski stručnjaci došli do računice kako do kraja godine prosječni Britanac treba popiti dodatne 124 pinte. Za usporedbu, jedna pinta iznosi nešto manje od pola litre piva.

Do rezultata su došli izračunavši kako je za vrijeme lockdowna uzrokovanog koronavirusom britansko ugostiteljstvo izgubilo čak 25,6 milijardi dolara. Uzevši u obzir kako pinta piva u prosjeku košta oko 3,94 funte ili oko 35 kuna, odredili su kako je gubitak jednak 6,5 milijardi pinta. To su zatim podijelili na 52 milijuna odraslih Britanaca i došli do rezultata do 124 pinte po osobi, prenosi portal Food&Wine.

S obzirom na to da se u ugostiteljskim objektima poslužuje i vino, uz pivo se nerijetko dolazi i čips, a tu su i večere, gubitci se broje i u 122 čaše vina, 40 večera i čak 976 pakiranja čipsa.

Na kraju, došli su do rezultata kako bi gost u prosječnom pubu trebao do kraja godine potrošiti 493 funte ili nešto više od 4 tisuće kuna kako bi se vratio novac izgubljen u lockdownu. Iako se na prvu čini kako su u pitanju zbilja veliki brojevi, kompanija koja je provodila istraživanje sažela je to na jednostavan način. Svaki Britanac, naime, u narednih 227 dana trebao bi u lokalnom pubu popiti po jedno pivo od 0,3 litara kako bi se došlo do željene brojke, a sudeći po njihovoj ljubavi prema pivu i pubovima, to se na kraju uopće ne čini nemogućim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:31