doza luksuza

Britanci smatraju da hotel Esplanade nudi najbolji hotelski doručak u Hrvatskoj, slažemo se

 Arhiva Esplanade/
Britanci su napravili istraživanje i objavili popis s 10 adresa s najboljim hotelskim doručkom. Jedna od njih nalazi se u Budimpešti

Britanska kompanija Mornings.co.uk izdvojila hotele diljem svijeta koje su korisnici opisivali kao mjesta s dobrim doručcima. U istraživanje su uključili 133 gradova u cijelom svijetu i proglasili 10 najboljih. Dobar hotelski doručak je važan segment ponude hotela. Na prvom mjestu našao se hotel Park Plaza Westminster Bridge. Doručak koji se ondje služi opisuju kao sjajan, velikim izborom te omiljenim i kod djece.

image
Arhiva Esplanade/

Na drugom mjestu našao se luksuzni talijanski hotel Artemide smješten u Rimu, treće mjesto pripalo je malezijskom Traders Hotelu, a tajlandski Chatrium Hotel Riverside našao se na četvrtom mjestu. Peto mjesto pripalo je hotelu Shangri-La Bangkok, šesto Premier Inn London County Hall Hotelu, dok se na sedmom mjestu našao mađarski Hotel Palazzo Zichy smješten u Budimpešti.

Na devetom mjestu je hotel Sandals Royal na Bahamima, dok je na 10 mjestu Shangri-La Kuala Lumpur.

Važno je spomenuti i kako su u sklopu istraživanja izdvojili pojedine hotele u svakoj državi pa je tako u Hrvatskoj kao hotel s najboljim doručkom proglašen zagrebački hotel Esplanade. Kartu možete pogledati ovdje, a cijelu listu ovdje.

Svojevremeno smo imali prilike noćiti u hotelu Esplanade, a kako se radilo o posebnoj prilici odlučili smo se počastiti hotelskim doručkom u sobu. U trenucima postave doručka u sobi, a kasnije i uživanja u istom, osjećate se kao kralj kojeg svi prisutni tetoše. Raskošni doručak koji je uključivao porciju čuvenih Esplanadinih štrukli, svježi voćni sok od naranče, domaće kobasice, rajčica s roštilja, poširano jaje sa špinatom i Hollandaise umak te platu svježeg voća i kavu. Vrlo vjerojtno smo nešto zaboravili, ali osjećaj uživanja u Esplanadinom doručku pamtit ćemo još dugo iako je prošlo nekoliko godina od tada. Na njihovim stranicama provjerili smo i aktualnu cijenu i tako raskošan doručak poslužen u sobi stoji 175 kuna. Naravno, varijacije na temu su brojne pa postoje i zdravije opcije, pojačani doručci te karta s cijelim nizom dodatnih specijaliteta koje je moguće naručiti.

image
Arhiva Esplanade/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:28