PORUKA MICHELINU

Britanski chefovi poručili: "Oduzmite zvjezdice onima koji zlostavljaju svoje zaposlenike"

 Byakkaya
Nakon incidenta u Edinburgh pokrenuta je inicijativa koja bi trebala stati na kraj neprimjerenom ponašanju u kuhinji

Udruženje britanskih chefova Unichef pokrenulo je peticiju kojom žele uvesti pravilo po kojem bi se restoranima i chefovima koji iskorištavaju i maltretiraju svoje zaposlenike mogle oduzeti Michelinove zvjezdice, piše portal Fine Dining Lovers.

"Pozivamo Michelina da razmotri ukidanje zvjezdica dodijeljenih restoranima uz koje se vežu dokazane optužbe za ozbiljno zlostavljanje", poručili su iz udruženja.

Iz Unichefa pozivaju na promjene u kulturi kada su u pitanju restoranske kuhinje i, kako kažu, žele stati na kraj toksičnom ponašanju i iskorištavanju, a cijela inicijativa pokrenuta je nakon što su chefovi u restoranu Toma Kitchina optuženi za seksualno i psihičko uznemiravanje na radnom mjestu te uskraćivanje hrane i pića. Nakon što su optužbe izašle u javnost, chef Kitchin komentirao je kako je u kuhinjama najboljih restorana na svijetu pritisak prilično velik te kako emocije često igraju veliku ulogu, no brojni chefovi koji podržavaju inicijativu i svjetski mediji odmah su mu odgovorili kako maltretiranje nema baš nikakvog opravdanja.

Iz Michelina za sada još uvijek nisu komentirali pokrenutu inicijativu. Peticiju možete pronaći na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:51