GDJE JESTI I PITI

Britanski Independent objavio listu zagrebačkih gastro adresa koje, kako kažu, morate posjetiti

Botaničar Facebook

 Botaničar Facebook/
Novinarka Lucie Grace za Independent je sastavila listu mjesta koja preporučuje posjetiteljima Zagreba

Zaviriti u ponudu lijepe, malene, zelene i prepune simpatičnih muzeja i jeftinih barova hrvatske metropole pravi je užitak, riječi su kojima je autorica Lucie Grace započela svoj vodič kroz Zagreb za britanski Independent. Preporučuje tako obilazak Muzeja prekinutih veza i Muzeja mamurluka, zatim Muzeja iluzija i Muzeja čokolade, oblizak grada uz Free Spirit Tours, a zatim i odlazak na Jarun koji je, kako ga naziva, omiljena urbana oaza lokalaca. Autorica navodi kako je u pitanju mjesto na kojem će posebno uživati sportaši, ali i kako se ovdje može pronaći čitav niz barova i kafića. Kao preporuke za noćenja navodi Amadria Park Hotel Capital u Jurišićevoj ulici te hotel Esplanade i Casablanca Boutique Hoel. Od hostela, Lucie Grace preporučuje Mali Mrak.

image
Rajan Milosevic/Arhiva Hotela Esplanade

Najvažnije od svega, autorica članka dio o gastro adresama započinje Tkalčićevom ulicom koja je, kako kaže, dobar odabir za uživanje u hrani na otvorenom, a zatim spominje i restoran Stari Fijaker kao mjesto gdje se mogu pojesti autentična domaća jela poput, primjerice, pašticade.

Kao dobar izbor za vegetarijance i vegane navodi Zrno Bio Bistro gdje se nude jela pripremljena od organskih i lokalnih namirnica, a posebno ističe njihov garden burger. Za one koji žele uživati u nešto posebnijem ambijentu, autorica preporučuje odlazak na večeru u Dubravkin put, dok kao uzbudljivo novo mjesto navodi Sopal. Kao mjesto za odlazak na sladoled spominje slastičarnicu Zagreb.

image
Marko Todorov/Cropix/

U nastavku teksta Lucie Grace spominje i Quahwu kao mjesto s dobrom kavom, bar Botaničar za kavu po danu i koktel navečer, dok je A'e Caffe bar u zagrebačkoj Radićevoj ulici prozvala skrivenim biserom. Onima koji uz piće traže i dobru glazbu, autorica preporučuje Kulturni Centar Mesnička i Bacchus jazz bar i Masters.

image
Botaničar Facebook/

U tekstu spominje još nekoliko adresa za shopping, između ostalih i zagrebačku Namu, ali i Dolac te Hrelić. Cijeli tekst pročitajte na The Independentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:02