ČAJEVI ZA METALCE

Čaj nije rezerviran samo za dosadne čajanke, ovaj pak obožavaju članovi benda Cradle od Filth

Cradle of Filth
 Cradle Of Filth Facebook Page
Pitch Black North na neobičan način pokušava dokazati kako čaj nije namijenjen samo za ispijanje na čajankama i precijenjenim mjestima

Čaj se odavno prestao vezati samo za engleske čajanke, elegantne čajnike i ružičaste stolnjake te je postao sredstvo koje nam pomaže opustiti se i pomoću kojeg stvaramo svoje male rituale. Istom mišlju vodio se i Kanađanin Dominic Alvernaz koji je pokrenuo Pitch Black North, neobičan brend organskih čajeva za metalce. Bilje od kojeg dobiva čaj, kako stoji na službenoj stranici, njeguje velikim dozama skandinavske black metal glazbe, a mješavine njegovih čajeva nose nazive poput Throat of Lucifer i Satan's Slumber.

Iako neobičan, posao koji je pokrenuo više je nego uspješan pa je tako uspio ostvariti suradnje s američkim metal pank bendom Midnight te s britanskim black metal bendom Cradle of Filth. Njegov cilj je zainteresirati širi krug ljudi za čaj i pokazati kako on nije namijenjen samo za čajne ceremonije ili skupe hotele. Da je u svojim namjerama više nego ozbiljan, dokaz je i službeni Instagram profil Pitch Black North brenda na kojem na svoj neobičan način reklamira proizvode.

Alvernaz je do sada osmislio dvije mješavine čajeva, obje za bazu imaju crni čaj koji dolazi iz Kenije, Indije i Šri Lanke, a zanimljivo je spomenuti i kako je jedna od njih nježan spoj vanilije i borovnice.

Iako iznenađujuće kreativan, važno je spomenuti kako ovo nije prvi pokušaj razbijanja predrasuda o čaju pomoću glazbe. Naime, brend Craft Tea iz Philadelphije nedavno je kreirao mješavinu za indie glazbenicu Sadie Dupuis, dok je brend Ivy's Tea fokusiran na povezivanje čaja i hip hopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:24