Hobi joj je posao

Čajne razglednice iz Kastva: ‘Šjor Jugo‘, ‘Šjora Bura‘ i ‘Osmijeh gejše‘ čekaju da ih probate

Crogea čajevi

 Instagram @cajevi.zacini.crogea /
Kroz priču Sanje Šukalo vidjet ćete kako se trud i upornost isplate kad nešto jako želite, jer i sama još prije nekoliko godina nije imala baš nikakvog predznanja o čajevima

Da se čajevi ne piju samo u zimskim mjesecima i kad nas ulovi prehlada, istinski čajoljupci dobro znaju. Ispijaju ga oni i za vrućih dana i to čak ne hladnog, nego baš naprotiv - vrućeg. Ljubav prema tom ritualu i cijeloj filozofiji gaji i Sanja Šukalo iz Kastva, koja se krije iza Instagram profila Crogea te je odlučila od hobija napraviti posao.

Iako posebnog predznanja još prije nekoliko godina nije imala, počela je raditi čajne i začinske mješavine te pokrenula obrt i nedavno proslavila dvije godine "nove karijere" i posla iz ljubavi koji je privukao pažnju tržišta kako zbog zanimljivih naziva, tako i zbog dizajna, ali i Sanjinih opisa proizvoda. Njezina je osnovna ideja bila kroz čajeve promovirati Hrvatsku jer je, kako je ispričala i za Novi list, svojevremeno radila u turizmu, no s vremenom je stekla nova znanja i spoznaje te je Crogea postala, kako i sama kaže - više od čaja.

Svoje čajeve i začine prodaje putem maila, a u ponudi ima klasike kao što su, primjerice, zeleni čaj, čaj od koprive i čaj od kamilice, no nudi i čajne te začinske mješavine prepoznatljivih i duhovitih naziva.

Tako u njezinoj ponudi možete pronaći čajeve "Pretty woman", "Osmijeh gejše", "Usudi se voljeti", "Poljubi me" ili, primjerice, "Bedouin" i "Busy Bee", zatim začinske mješavine, ali i koktel čaj koji je nastao kao eksperiment na jednom intimnom druženju i pokazao se jako dobrom idejom. Danas tako radi gin, pina colada i mojito koktel čaj.

Tu su i "Šjor Jugo" i "Šjora Bura" čiji dizajn potpisuje poznati umjetnik Tomo Vukas, zatim "Thank You Tea", ali i čajevi koji zbog dizajna koji prikazuje sve ljepote Istra, Kvarnera i Dalmacije, mogu biti i lijepi suvenir iz Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:19