PROJEKT BRAČNOG PARA

Centar grada dobio je novi studio za kulinarske radionice, izgleda odlično, a evo i što nudi

 Ustupljena Fotografija/
Mihaela i Vedran, mladi bračni par iz Slavonije, u centru Zagreba otvorili su svoj studio za kulinarske radionice

Na adresi Petrinjska 83/1 ovih je dana otvoren studio Kotluša. Riječ je o prostoru opremljenom na način da zainteresiranima nudi četiri različita koncepta kuhinje i sedam modularnih radnih jedinica te je namijenjen prvenstveno za održavanje radionica, različitih snimanja i fotografiranja. Iza projekta stoje Mihaela Vargašević i Vedran Bošković, mladi bračni par već dobro poznat korisnicima društvenih mreža. Vedran je, naime, poznati bloger te se godinama bavi stvaranjem gastro sadržaja, dok je Mihaela kreatorica sadržaja koji, između ostalog, podrazumijeva i hranu.

image
Ustupljena Fotografija/

Studio Kotluša napravljen je, dakle, tako da se istovremeno mogu koristiti četiri različite kuhinje unutar istog prostora, što je idealna opcija u slučaju da snimate serijal te vam je za svaku epizodu potrebna drugačija kulisa. Radionice se, pak, mogu održavati na jednom velikom otoku ili se isti može podijeliti na nekoliko zasebnih jedinica. Broj sudionika na svakoj radionici tako se može kretati između 8 i 12, plus voditelj. Prostor je ispunjen kuhinjskim uređajima, suđem i potrebnim kuhinjskim priborom, a osim za klasične kulinarske radionice, dobra je opcija i za organizaciju team buildinga i tajnih večera.

image
Ustupljena Fotografija/

U kratkom razgovoru s Mihaelom Vargašević otkrili smo i cijene najma prostora. Već su izražene u eurima pa će vas tako najam prostora po satu koštati 70 eura, vođenje radionice 200 eura, dok cijena same radionice iznosi 60 eura. Nude i usluge nabavke namirnica za radionicu po cijeni od 40 eura te fotografiranje proizvoda po istoj cijeni. Mihaela nam je otkrila kako su za sada to sve usluge koje nude, no kada se ekipa uhoda, na listu će ih dodati još nekoliko.

image
Ustupljena Fotografija/

Za sada su na rasporedu dvije radionice. Ove subote Zrinka Zekulić, poznatija kao Gladuša, polaznicima će pokazati kako pripremiti kremšnite od batata, a iduće subote, 17.12., Vedran Bošković s polaznicima će pripremati blagdanski jelovnik od tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert). Više informacija potražite na društvenim mrežama studija Kotluša.

Zašto Kotluša?

Kotluša je termin koji se u dijelu Slavonije, iz kojega potječu i idejni začetnici čitavog projekta, koristi za veliki lonac u kojemu se često priprema zimnica, najčešće ajvar, ali i čvarci. Za kotlušom se poseže u posebnim prilikama, kada se priprema nešto veliko i važno. Oko kotluše se uvijek čuje smijeh, a druženja, dobre čašice i razgovora nikada ne nedostaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 19:22