Četiri savjeta za najbolju mesnu štrucu

Osim recepta, važno je imati i koji as u rukavu. Mi donosimo čak četiri

Ako niste pronašli svoje karakteristično jelo mesna štuca je prilično dobar izbor. Omiljena je i uglavnom ispada dobro, no rijetko tko je zna zaista divno spremiti. Tajna katkada i nije u tajnim sastojcima, iako ćete drugima vjerojatno reći da jest. Osim recepta, važno je imati i nekoliko osnovnih smjernica koje će vam pomoći da vaša mesna štruca baš svaki put bude daleko iznad prosjeka.

Dakle, što treba?

1. Ne kupujte gotovu mješavinu mljevenog mesa u trgovini

U supermarketina zasigurno ne stave djelove mesa koje biste sami odabrali, a i mješavine su daleko masnije no što mislite. Kako biste bili sigurni u kvalitetu proizvoda, odaberite komad mesa i zamolite mesara da ga samelje.

2. Tajni sastojak

Ako ne dodate začine, meso će uvijek ostati bezukusno. Ne bojte se staviti majčinu dušicu, timijan ili ružmarin. Također, prepecite malo slanine, luk i protisnite koji češanj češnjaka. Vidjet ćete, svi će primijetiti razliku.

3. Panada

U velikom broju kuharica naći ćete savijet da ukuhate juhu od komadića sredine kruha i vode pa da i nju dodate mesnoj štruci. Morate postići strukturu gela, a panada služi očuvanju vlažnosti. Ako vam se ne da ukuhavati juhu, sličan učinak dobit ćete i ubacivanjem komadića gljiva.

4. Kalup za kruh

Pecite štrucu u kalupu za kruh. Na taj način sokovi će ostati u mesu, a zbog toga će vaša štruca biti daleko sočnija. Ni lijep oblik neće biti naodmet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:27