DOBRI RESTORANI 2020

Chef godine je Marijo Curić iz Restauranta 360, a najveća mlada nada je Ivana Bekavac iz Kuta

 Tomislav Kristo/Cropix
Uz Marija Curića i Ivanu Bekavac nagrađen je i Plavi podrum kao restoran s najboljom vinskom kartom u zemlji

Ovogodišnje izdanje Dobrih restorana pokazalo je da je domaća gastronomska scena, unatoč gotovo nemogućim uvjetima, i dalje više nego živa.

Nakon proljetnog zatvaranja vrata restorana na gotovo tri mjeseca odlučili smo krenuti ispočetka, odustajući od proglašavanja najboljih u pojedinim kategorijama. Umjesto prvih mjesta i šampionskih titula, odlučili smo odati priznanja onima koji su preživjeli i najbolje se prilagodili - sadržajno, dakle ponudom, i poslovno - tzv. novom normalnom. Na kraju ipak nismo odoljeli da ne istaknemo pojedince - zaključili smo da je to dobro radi afirmacije restoranske scene te poticanja konkurencije i motiviranja onih koji su dali sve od sebe.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Podržimo jedni druge

Za chefa godine, uz pomoć glasova struke, izabran je Marijo Curić iz dubrovačkog restorana 360, nagradu "Andrej Barbieri" za mladog chefa godine odnijela je Ivana Bekavac, vlasnica restorana Kut, a restoran prijatelj vina ove je godine Plavi podrum Daniele Kramarić u Voloskom.

image
Korisnik

"Velika mi je čast primiti ovo priznanje i ovim putem želio bih zahvaliti cijelom timu restorana, mojim ljudima uz koje moj trud ne bi bio zapažen. U vremenima u kojima se nalazimo, svjedočimo koliko je važno podržavati jedni druge, kako u struci tako i u zajednici. Za ovu nagradu, koja dolazi na kraju jedne teške godine za sve nas, još jednom velika hvala. Ostanite zdravi i odgovorni i čuvajte se", poručio je chef Marijo Curić.

image
Mario Kučera

Ivana Bekavac ostala je zatečena nagradom te dodala kako joj je to iznimna čast, a s njom se složila i vlasnica restorana Plavi podrum Daniela Kramarić.

image
Marko Todorov/Cropix

Važna nagrada

"Posebno nas veseli činjenica da su za nas glasali moji dragi kolege sommelieri, distributeri vina, uvoznici vina i vinotekari, ljudi koji poznaju ovaj svijet", rekla je nakon primanja nagrade Daniela Kramarić.

image
Srdjan Vrancic/Cropix

Titule najboljih restorana ipak su izostale. Dosadašnji sustav recenziranja i ocjenjivanja zamijenili smo reportažnim prikazom restorana koji zbog doprinosa gastronomiji na bilo koji način zaslužuju isticanje i podršku. Pratili smo njihov rad i divili se njihovim naporima.

Pogledajte specijalno izdanje magazina "55 PRIČA IZ 55 RESTORANA"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:41