JEDVA ČEKAMO!

Chef godine Matija Bogdan konačno potvrdio: "Marko Palfi i ja uskoro otvaramo restoran u Zagrebu"

 Ivana Grgic /Cropix
Bistro bi, kako saznajemo, trebali otvoriti do kraja godine, a znamo i gdje će se nalaziti i što i kako će se kuhati
Bistro bi, kako saznajemo, trebali otvoriti do kraja godine, a znamo i gdje će se nalaziti i što i kako će se kuhati

Kako nam je najavio već ranije, a ovog ponedjeljka na dodjeli nagrada Dobri restorani i potvrdio, Matija Bogdan, koji je nagrađen titulom chefa 2025. godine, napokon je i službeno potvrdio da s kolegom Markom Palfijem do kraja godine planira otvoriti restoran u Zagrebu.

image
Vedran Peteh/Cropix

U pitanju će, kako nam je rekao Bogdan, biti bistro gdje će se kuhati opuštenije od onoga što je dosad kuhao u restoranima visoke kuhinje, a fokus će biti na održivosti, lokalnim i općenito hrvatskim namirnicama od kojih se, dodaje, mogu stvarati čuda. Također, najavio nam je i da se s Palfijem planira poigrati sa street food formatom, ali prezentiranim na malo drugačiji, restoranski način, što im, dokazali su to na brojnim festivalima na kojima su do sada sudjelovali i koje su organizirali, odlično leži.

image
Vedran Peteh/Cropix

Novi restoran, također saznajemo, nalazit će se u zagrebačkoj Ilici. Matija Bogdan pričao nam je i o daljnjim planovima, a cijeli intervju s chefom godine možete pročitati u Nedjeljnom Jutarnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 11:06