VELIKO SRCE

Chef Jose Andres s neprofitnom organizacijom kuha na rusko-ukrajinskoj granici za potrebite

 Wck Kitchen Instagram/
Jose Andres poznat je po humanitarnim akcijama, a svojevremeno je ponudio pomoć Petrinji i okolnim mjestima pogođenih potresom

José Andrés, španjolsko-američki kuhar zajedno sa svojom neprofitnom organizacijom Word Central Kitchen pruža pomoć oko hrane na terenu ukrajinsko-ruske granice. Chef Andres poznat po svom aktivom humanitarnom radu instalirao je mobilne kuhinje te hrani potrebite suočene s katastrofalnom ruskom invazijom na Ukrajinu. Na svom Twitter profilu objavio je:

"Ljudi svijeta... Izbezumljen sam kao i vi gledajući Ukrajinu koja je napadnuta. Moramo se udružiti snage za dobrobit! @WCKitchen je na granici s Poljskom i večeras isporučuje obroke—uskoro Rumunjska. Osim vaših donacija...Iskoristit ću potporu od Bezosove nagrade u Ukrajini."

Podsjetimo kako je Andrés je dobio nagradu Jeffa Bezosa za hrabrost u iznosu 100 milijuna dolara.Također, kad se Petrinja i okolno područje suočilo s razornim potresom, Andres je ponudio pomoć.

Hrvoje Petrić, konzultant restorana na svojim društvenim mrežama objavio je kako je osobno sudjelovao u povezivanju Jose Andresa i World Central Kitchena s ukrajinskih chefova te da je kuhanje za potrebite u Odessi već u tijeku. Najavljuju kako će se akcija uskoro proširiti na Kharkov i Kijev.

"U Kharkovu za sada peku kruh ali nadamo se da će uskoro i tople obroke. Situacija je izuzetno teška za organizaciju kuhinje, osoblja, dobave namirnica ali i financiranja." objavio je Petrić na svojim društvenim mrežama.

Ukrajinski chef Aleksander Yourz također se pridružio pripremi hrane za potrebite te se trenutno kuha oko 1000 obroka dnevno u Odessi. U nastavku je naveo i provjeren broj računa chefa koji prima donacije za namirnice . IBAN:UA983052990000026206743928280

image
Wck Kitchen Instagram/
image
Wck Kitchen Instagram/
image
Wck Kitchen Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:26