Uskoro novo!

Chef Mate Janković pokreće novi projekt: ‘Imat ćemo 12 novih jela svaki tjedan‘

 Tomislav Kristo/Cropix
Samo za Dobru hranu poznati chef otkrio je detalje novog koncepta njegovog tapas bara.

I dok su se domaći mediji raspisali kako naš poznati chef Mate Janković uz SOL tapas otvara i novi SOL bistro, kako su možda iščitali iz njegove Facebook objave, za Dobru hranu izjavio je kako nije riječ o novom prostoru, već o novom konceptu.

"Gledajte, velike promjene zapravo nema. SOL tapas ostaje kakav je i fokusira se samo na večeru, ali zato ručak želimo učiniti atraktivnijim, što sada možda nije bio, pa sam se zato odlučio za bistro varijantu kako bismo obogatili ponudu. Imat ćemo 12 jela koja ćemo svaki tjedan mijenjati i kroz njih, odnosno namirnice, će biti izražena sezonalnost", govori nam chef Janković.

Također je dodao kako je krivo interpretirana njegova objava, jer nema govora o novoj lokaciji - SOL, dakle, ostaje u Gradskoj kavani, a njegova ponuda mijenja se ovisno o dobu dana. Ujutro, od 8 do 11 sati, će se baš kao i ovog ljeta služiti doručak, dakle vraća ga na jelovnik, od 11 do 16 sati SOL postaje bistro i služi se ručak, a tek od 16 do 23 sata posluživat će se - tapasi.

image

Mate Janković

Tomislav Kristo/Cropix

Iako će u ponudi biti i još nekih noviteta, poznati chef za sada ih želi zadržati za sebe, međutim, ističe kako mu je prioritet postaviti novi jelovnik za SOL i pozabaviti se novim konceptom.

Promjena koncepta trebala bi, kazao je, zaživjeti kad se cijeli tim vrati s godišnjeg odmora, a Janković ističe kako mu je želja i plan predstaviti SOL kao tapas & bistro možda baš na Valentinovo. Međutim, to ovisi o mnogo toga, pa se, naglasio je, neće opterećivati ako i ne bude.

"Ovaj proces trajat će zasigurno mjesec dana jer sve treba dobro proučiti i izračunati. Za sada ostaje aktualan jelovnik iz prosinca".

Konačno, nakon što se vratio iz turističkog posjeta Parizu, Janković je još jednom potvrdio kako SOL neće raditi nedjeljom.

"Dok je ja držim, SOL će nedjeljom biti zatvorena. Nedjelja je dan za odmor, kako za mene, tako i za moje ljude. U Parizu sam, primjerice, vidio više dobrih adresa koje su zatvorene i po tri dana u tjednu", naglasio je Janković trend, koji sve više prodire i na naše tržište, a sugerira kako restorani, odnosno njihovi vlasnici i voditelji, pokušavaju postići bolju ravnotežu između poslovnog i privatnog života svojih zaposlenika, pa se tako odlučuju na hrabar korak zatvaranja lokala vikendom.

Službenu objavu Mate Jankovića možete pogledati u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:15