NOVOSTI S JUGA

Chef nogometnog kluba Athletic Bilbao radi u Dubrovniku, a raspametile su ga stonske kamenice

 @albertorodriguezbecerril/
Chef je u intervjuu za dubrovački list podijelio svoje viđenje domaće gastronomije i detalje iz svog života

Mladi chef Alberto Rodriguez, inače službeni chef nogometnog kluba Athletic Bilbao i profesor kulinarstva u Baskijskom kulinarskom centru, nedavno je posjetio Dubrovnik, piše DuList. Naime, centar u kojem ovaj chef s dugogodišnjim iskustvom rada u restoranima s Michelinovim zvjezdicama trenutno predaje partner je Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik pa je tako njegov posjet rezultat suradnje te razvoja programa kojim želi unaprijediti znanje i stručnost učenika i nastavnika u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Poznati je chef novinarima DuLista otkrio kako je prvi put u Dubrovniku te kako je oduševljen ljepotom i poviješću grada, ali i kako je u kratko vrijeme provedeno u Hrvatskoj uspio shvatiti koliko je ljudima ovdje važna gastronomija i kvaliteta samih namirnica. Za vrijeme svog boravka posjetio je i uzgajalište kamenica u Stonu pa zaključio kako ga domaći odnos prema hrani uvelike podsjeća na onaj baskijski.

"Dajemo, kao i vi, veliku važnost proizvodu i namirnicama – ključno nam je gdje možemo pronaći dobar proizvod, gdje raste… Ljudi ovdje razumiju i razmišljaju o namirnicama. To se osjeti! Također, volimo uživati u hrani u društvu obitelji i prijatelja, kao i vi. Gastronomija je dio kulture i ljudi. Ako i ne rade u gastronomiji, obožavaju je. Prijatelji i obitelji uvijek pričaju o hrani, iako možda i nisu profesionalci", rekao je Rodriguez za DuList.

Rodriguez je u intervjuu za DuList otkrio i kako su izgledali njegovi počeci u kuhinji, kako su na njega utjecali brojni chefovi s kojima je radio, naglasio je i važnost dobrog mentorstva, otkrio kako najviše voli kuhati s rižom te kako je u profesiji kojom se bavi više od 13 godina iznimno važno uživati u svom poslu, imati dobar stav i želju za učenjem.

Na kraju je dodao i kako je na čitavu situaciju s koronavirusom potrebno gledati što pozitivnije te vrijeme iskoristiti za početak nečeg novog kao što je i sam projekt Regionalnog centra kompetentnosti u Dubrovniku. Upravo je to i jedan od razloga zbog kojeg se Rodriguez planira vratiti u Dubrovnik, a nada se i kako će ubrzo imati prilike posjetiti domaće restorane te isprobati njihovu ponudu, rekao je za DuList.

Cijeli intervju možete pročitati na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:08