Gost kod Hrastovčaka

Chef Stiven Vunić dolazi u porečki restoran Spinnaker, sprema dojmljiv meni

 Press
Chef Goran Hrastovčak na jednu večer će prepustiti svoju kuhinju chefu Zijavice

U Poreču uskoro počinje dugoočekivani Street Food Festival Tunalicious na kojem će ljubitelji tune na porečkoj rivi moći isprobati razne delikatese i specijalitete ove plave ribe, a vrhunac ovogodišnjeg festivala održat će se 7. rujna u Valamaravom fine dining restoranu Spinnaker, smještenom na samoj porečkoj Rivi. Riječ je o tematskoj večeri Spinnaker Gourmet Stage na kojoj će gostovati Stiven Vunić, jedan od najpoznatijih regionalnih chefova i vlasnik poznate konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi.

image

Restoran Spinnaker

Robert Maric

Tom prilikom, Spinnakerov chef Goran Hrastovčak prepustit će kuhinju Vuniću koji će pokazati što sve može napraviti od jadranske tune. Kako najavljuju iz Valemara, večeru će otvoriti tuna tartarom s hrenom, dimljenim sirom, vlascem i češnjakom, zatim će uslijediti i confitirana tuna uz kombinaciju mediteranskih aroma rajčice, bosiljka i luka.

Treći slijed na jelovniku bit će potpuno drugačije pripremljena tuna - kao džem s paprikom i paljenim kukuruzom, a jedan od sljedova bit će i musaka od tune. Za kraj, desert će biti pripremljen u režiji Vunićeve supruge Tee koja će kombinacijom breskve i badema pripremiti slatki vrhunac večere

Vunićev autorski jelovnik pratit će i wine pairing s raznim istarskim vinima vinarije Ipša. Cijena ove večere iznosi 110 eura, a mjesto možete rezervirati na email adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:20