Four Hands Dinner

Chef Udovičić gostuje kod chefa Valinčića, ovu večeru u sljedovima ne želite propustiti

Jadranska lignja, romb, janjetina.... samo su neke od namirnica s najavljenog menija zbog kojih se radujemo večeri u Dubravkinom putu

Najmlađi hrvatski chef koji je osvojio Michelinovu zvjezdicu ovog mjeseca u goste u svoj zagrebački restoran u najljepšoj šumi u gradu dovodi jednog od, kažu mnogi gastro znalci, najkreativnijih hrvatskih chefova. Naime, Tibor Valinčić i restoran Dubravkin put u srijedu, 28. svibnja s početkom u 19 sati, najavili su four hands dinner na kojoj će se chefu Valinčiću pridružiti Ante Udovičić, chef restorana hotela Lemongarden u Sutivanu na otoku Braču. Dvojica JRE chefova pripremit će večeru u sljedovima, kojoj će slatki pečat u konačnici dati pastry chef Dubravkina puta Robert Bašić.

image
Berislava Picek/Cropix

Nakon Pozdrava iz kuhinje, gostima će biti poslužen slijed pod nazivom Proljetni vrt koji potpisuje chef Valinčić. Chef Udovičić zatim će se predstaviti Jadranskom lignjom, na koju će se nadovezati domaćin slijedom Romb i rotkvica. Gost kao glavno mesno jelo potom priprema janjetinu, a za deserte, koji su nazvani Školjke i bijela čokolada te praline, zadužen je pastry chef Dubravkina puta.

Cijena ove posebne večere je 125 EUR po osobi. Podsjetimo, večera počinje u 19 sati, a rezervacije su poželjne i možete ih napraviti telefonski na broj 01 4834 975. Iskustvo koje donose chefovi Valinčić i Udovičić zasigurno je jedno od onih koje ove sezone ne želimo propustiti. Prvo zato što chef Udovičić ne gostuje često u Zagrebu, a potom i zato što meni koji su objavili doista mami sljedovima.

image

Tibor Valinčić, chef restorana Dubravkin put

Vedran Peteh/Cropix

Na kraju recimo i da je chef Valinčić na čelu kuhinje jednog od najvažnijih zagrebačkih restorana, a iskustva je stjecao stažirajući po poznatim europskim restoranima, da bi zagrebačkoj gastro sceni donio novi restoran s Michelinovu zvjezdicu sa svojih tek 26 godina. U više je navrata bio naš suradnik i sugovornik, a ako - poput njega - najviše volite dobro jesti u društvu prijatelja, iskušajte njegove recepte za grah u kotliću i slasni pulled pork sendvič, koje je podijelio s nama za jedna od brojeva kolekcionarskog izdanja magazina Dobra hrana.

image

Chef Ante Udovičić

Tom Dubravec/Cropix

Njegov gost također je obišao svijet skupljajući iskustvo, i to mahom u restoranima s tri Michelinove zvjezdice. Da se kroz život stalno uči i da, kad je hrana u pitanju, uvijek ima mjesta za istraživanje i stremljenje ka savršenstvu, filozofija je Ante Udovičića. Upravo je on, za one koji možda ne znaju, svojevremeno kao chef splitskog restorana Paradigma bio predvodnik avangarde na domaćoj gastro sceni. I to prije prvih Michelinovih zvjezdicana našoj sceni. Danas u Lemongardenu ima uigran tim, ali mu nikad, ističe, nije problem od zore do kasnih noćnih sati ostati u kuhinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2025 00:27