CHEF KUHA DOMA

Chefovi i dalje kuhaju do 700 obroka dnevno, a žele nastaviti i kada se otvore restorani

 Chef kuha doma Facebook
U pauzi od kuhanja, ekipa iz Chef kuha doma s nama je podijelila informacije o nastavku pripreme obroka u Sisku, Petrinji i okolici...

Gotovo mjesec dana nakon što je Petrinju, Sisak i okolicu pogodio strašan potres te brojnih neshvatljivih poteza koji su nakon toga uslijedili, ekipa okupljena oko projekta Chef kuha doma bila je i ostala jedna od svjetlijih točaka u cijeloj toj nesreći. Skupina kuhara, vjerujemo već znate, organizirala se odmah prvog dana i krenula sa svojom akcijom pripreme toplih obroka za stanovnike područja pogođenih potresom. Pružili su im, osim toplog obroka, prijateljsko lice, spoznaju da nisu sami i da možda ipak postoji nada u bolje sutra. Onda su se u cijelu priču upleli novi igrači i situacija s toplim obrocima na Baniji naglo se zakomplicirala. No, dok se cijela zemlja bavila izgledom i okusom serviranih jela, ekipa iz Chef kuha doma nastavila je sa svom akcijom baveći se onime što znaju najbolje. I dalje se kuha, obroci se i dalje dijele, a rekli su nam i kako ne planiraju stati s kuhanjem dok su god u mogućnosti.

"Mi smo u Sisku i dalje kuhamo i dijelimo hranu i u Sisku i u Mošćenici kod OŠ Dragutin Tadijanović. Stanje na terenu ne znamo, mi kuhamo svima koji nas pitaju za topli obrok. Planiramo kuhati koliko god budemo u mogućnosti. Sada je sigurno lakše jer nam ne rade restorani, ali svakako ćemo to raditi i kasnije. Naš model je takav da tražimo kuhare koji su bez posla, pružamo im priliku da reda i budu plaćeni za svoj rad i da im nalazimo posao", objasnio nam je Igor Čimbur.

Dodao je kako cijela stvar funkcionira na jednak način na koji funkcioniraju i njihovi restorani.

"Imamo glavnog chefa u kuhinju u Sisku koja se sada nalazi u restoranu Cocktail 2. Glavni chef ima četiri chefa s kojima raspolaže, imamo skladište kao i svaki restoran i kuhamo. Volonteri se tu uključuju oko pomoći kod pakiranja i podjele hrane", rekao je.

Osim kuhanja na licu mjesta, veliku pomoć, dodaje Čimbur, pronašli su u polaznicima Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu gdje se kroz praksu pripremaju kolači i kruh koji se zatim dostavljaju stanovnicima potresom pogođenih područja.

"Naš sustav je poprilično složen isto kako su složeni i naši restorani", rekao je Igor Čimbur na kraju.

Pizze se peku do 1.veljače.2021.

Osim chefova, jučer smo razgovarali s članovima Pizza Premium Brandsa koji svakodnevno peku pizze u Petrinji. Ideja im je ostati na lokaciji do 1. veljače, a voljeli bi svoju akciju pomoći nastaviti, vjerojatno u nekom drugom obliku. Za više informacija o njihovim aktivnostima pratite ih na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:11