PODRŽITE CHEFOVE!

Chefovi Zirojević, Pažanin i Sanjin kuhat će tjedan dana, a sav prilog donirat će žrtvama potresa

trio fantasticus
 Jadran Babić/
Građani Splita od utorka 5.siječnja imat će jedinstvenu priliku istovremeno guštati u slasnoj spizi chefova i pomoći žrtvama potresa

Chefovi Hrvoje Zirojević, Braco Sanjin i i Ivan Pažanin u utorak 5.siječnja pokreću humanitarnu akciju koja će trajati do nedjelje 10. siječnja. U suradnji s Wolt.hr i Zakladom Solidarna.hr splitski chefovi s kolegama Stjepanom Vukadinom, Sonibojem Grginom, timom restorana Kadena i kuharima volonterima skuhat će slasna jela koja već predugo nismo imali prilike kušati zbog trenutne odluke o prekidu rada ugostiteljskih objekata, a moći ćete ih naručiti putem Wolt dostavnih servisa. Ovo je jedinstvena prilika kad uživanjem u gastronomskim poslasticama direktno pomažete onima kojima je pomoć najpotrebnija na području Sisačko-moslovačke županije koja je stradala u potresu.

"Bitno je razviti sustav koji će funkcionirati i želimo biti sigurni kako će novac ići u prave ruke. S obzirom na to da su odlukom Stožera civilne zaštite RH vrata ugostiteljskih objekata privremeno zatvorena kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19 i nismo u mogućnosti posluživati i konzumirati hranu u našim objektima,te smo zbog toga poprilično ograničeni, a iskreno i od srca želimo dati svoj doprinos pogođenim područjima, poštujući sve mjere i preporuke Stožera civilne zaštite RH pronašli smo rješenje i nadamo se velikom odazivu i pozitivnim reakcijama sugrađana." izjavio je Braco Sanjin u telefonskom razgovoru.

Tako ćete svakim danom od podneva do ponoći moći naručiti njihovu čuvenu pašticadu s njokima i još neka tradicionalna jela koja još nisu htjeli otkriti ali bit će tu i tjestenina i rižota po njihovim recepturama, a cijena pojedinog jela iznosit će 60 kuna.

Ovoj hvalevrijednoj akciji odazvali su se brojni mali i veliki lokalni poduzetnici, vlasnici OPG-a, mesari, ribari, pekari, kuhari iz cijele Hrvatske, proizvođači maslinovog ulja, začina, trgovački lanci i udruge, kao i vinari iz cijele Hrvatske. Zajedničkom gestom i snagom tako će svakom gostu koji naruči četiri jela darovati mali znakom pažnje te jednom buteljom vina.

"Ovim putem želimo istaknuti kako će sva novčana sredstva prikupljena od ove akcije biti uplaćena na račun za krizna stanja Zaklade Solidarna.hr i fonda 5.5 s Petrinjom i SMŽ i zajedničkim dogovorom preusmjerena najpotrebitijim obiteljima za obnovu ili izgradnju doma." otkrio je chef Braco Sanjin.

Ovo je tek početak njihove svesrdne i nesebične pomoći unesrećenima na području Siska i Petrinje i već razmišljaju o novoj akciji kako bi pomogli onako kako najbolje znaju - kuhajući!

"Ovim putem, također, želimo istaknuti da suosjećamo sa svim obiteljima koje su u ovoj velikoj tragediji ostale bez svojih domova i izgubili svoje najmilije i da ujedinjeni, kako u svim nedaćama koje su nas zajedno pogodile, tako i u dobru svi zajedno idemo ka nekoj sretnijoj i vedrijoj budućnosti u 2021.godini. Veliko hvala svima koji sudjeluju i koji će sudjelovati." zaključio je chef Braco Sanjin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:44